Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μακρόν δεν αποκλείει αλλαγή τοποθεσίας στην τελετή έναρξης λόγω ασφάλειας

Κώστας Ευθυμιάδης
Μακρόν και Μπαχ

bet365

Ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του τόνισε πως αν οι Γαλλικές αρχές κρίνουν πως υπάρχει κίνδυνος λόγω εξτρεμιστών, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου) δεν αποκλείεται να γίνει σε άλλη τοποθεσία αντί του Σηκουάνα.

Οταν ακούστηκε πως η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, θα γίνει στον Σηκουάνα, υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός.

Η τεταμένη κατάσταση όμως, κυρίως στη Μέση Ανατολή, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για το αν και κατά πόσο είναι ασφαλές να γίνει η τελετή έναρξης σε ανοιχτό μέρος.
Και ο Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξή του, παραδέχτηκε πως ήδη υπάρχει Plan B, σε περίπτωση που κριθεί ότι υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας.

«Προετοιμαζόμαστε για μια ξεχωριστή τελετή, για την οποία ελπίζω πως θα κάνουμε τους Γάλλους να νιώσουν περήφανοι» είπε αρχικά, για να ερωτηθεί από τον δημοσιογράφο τι θα κάνει αν λίγο πριν την έναρξη των Αγώνων, πραγματοποιηθεί μια τρομοκρατική επίθεση.
«Ως επαγγελματίες, έχουμε ήδη plan Β, C και πάει λέγοντας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Αν υπάρχει αύξηση της διεθνούς έντασης ή σειρά επιθέσεων, έχουμε έτοιμο το plan B» απάντησε.

Πάνω στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της Οργανωτικής επιτροπής και πρώην ολυμπιονίκης του κανόε καγιάκ, Τόνι Εστανγκέ, λέγοντας πως «σε επίπεδο ασφαλείας, έχουμε καλύψει ήδη το 70% των αναγκών μας. Εχουμε ξεκινήσει συνεργασία με 47 εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας ήδη»

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα