Όταν η Ουγγαρία έσκυψε το κεφάλι στην Ελλάδα στο πόλο

Αντώνης Πατσούρας
Ο Αντώνης Πατσούρας γράφει για τον άθλο της Ελλάδος στο Τόκιο και την «ισοπέδωση» της τεράστιας Ουγγαρίας.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα δω σε παινχίδι της Ελλάδος με την Ουγγαρία στο πόλο τους Ούγγρους να κρατούν στο φινάλε τη μπάλα και να μην προσπαθούν να επιτεθούν.

Όχι δεν είχαν εξασφαλίσει την νίκη-πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά ήταν πίσω στο σκορ με 3 γκολ.

Οι Ούγγροι, όλοι το ξέρουν, έχουν 9 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και είναι σαν τη Βραζιλία στα Παγκόσμια Κύπελλα του ποδοσφαίρου και κάτι παραπάνω.

Η Ελλάδα κέρδισε δυο φορές σ' ένα τουρνουά τους Ούγγρους, κάτι που όπως θυμάμαι τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν κάνει ούτε οι Σέρβοι.

Βγάλτε μια κόπια για σεμινάριο

Η άμυνα στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο και την Ουγγαρία ήταν για σεμινάριο.

Πρέπει ο σύνδεσμος προπονητών, όχι μόνο της Ελλάδος, να ζητήσει το παιχνίδι να το κάνει κόπιες και να το διδάσκει στα νέα παιδιά.

Παιδιά, αυτή είναι η άμυνα.

Η Ελλάδα δέχτηκε 4 γκολ στον προημιτελικό και 6 στον ημιτελικό. Αυτές οι επιδόσεις όχι μόνο είναι εξωπραγματικές για την Ελλάδα αλλά είναι υπόδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το σχέδιο του Βλάχου

Ο Θόδωρος Βλάχος και ο Δημήτρης Κραβαρίτης ήξεραν ότι η άμυνα θα δώσει πρόκριση σε τελικό. Ο Βολιώτης τεχνικός έγινε ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως έγινε και ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και σε World League.

Απέδειξε πως ένας Έλληνας προπονητής μπορεί να τα καταφέρει. Κάθισε και διάβασε και είδε τα αδύνατα σημεία των Ούγγρων.

Εάν τους κόψεις τον καλό παραπάνω, τους αιφνιδιάσεις με παίκτη από τον πάγκο, το έκανε με Γκιουβέτση, εάν τους κόψεις με τα μπλοκ τα σουτ από την περιφέρεια τους τελείωσες.

Μα τι υπέροχα μπλοκ έβγαλε ο Γενηδουνιάς, μα τι κλεψίματα έκανε ο Βλαχόπουλος.

Απέναντι στους υπερόπτες

Όταν είσαι η Ουγγαρία με τα 9 χρυσά μετάλλια έχεις υπεροψία. Το πλήρωσε αυτό η Ουγγαρία στο 1ο παιχνίδι. Στο 2ο απλά την "διέλυσε" η Ελλάδα.

Ο Βλάχος κάνει ματ στον Μαρζ και ο Νάγκι θα κρατήσει να θυμάται τα πανηγύρια μετά από κάθε απόκρουση που δεν τον έβγαλαν πουθενά.

Οι ταπεινοί Έλληνες πανηγύρισαν όταν εξασφάλισαν τη νίκη. Το έβλεπες και στις δηλώσεις τους. Έχεις πάει σε τελικό, έχεις πάρει ήδη μετάλλιο αλλά χαμηλά το κεφάλι.

Όχι γιατί δεν μπορούν να το σηκώσουν αλλά απλά δεν είναι του χαρακτήρα τους.