Ο Χρήστος Αφρουδάκης αναλύει στο Gazzetta την Ιταλία

Ο Χρήστος Αφρουδάκης αναλύει στο Gazzetta την Ιταλία

bet365

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τρίτη (09:30, ERT-1) την Ιταλία για την 2η ημέρα του Α' ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο του Τόκιο και ο Χρήστος Αφρουδάκης αναλύει στο Gazzetta την "Σετεμπέλο".

Μετά από την σπουδαία νίκη της πρεμιέρας επί της Ουγγαρίας η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τρίτη (09:30) την Ιταλία στην 2η ημέρα του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο του Τόκιο.

Η Ιταλία που έχει προπονητή τον Σάντρο Καμπάνια ο οποίος δούλεψε με επιτυχία ως τεχνικός της Ελλάδος την δεκαετία του '00 κέρδισε στο Τόκιο στην πρεμιέρα της την αδύναμη Νότιος Αφρική με 21-2 και ψάχνει τη 2η νίκη της στον Α' όμιλο.

Ιταλία και μετάλλια

Η Ελλάδα με την Ιταλία έχουν συναντηθεί δεκάδες φορές σε μεγάλες διοργανώσεις. Η τελευταία τους συνάντηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2016 στο Ρίο όταν η Ιταλία είχε επικρατήσει με 9-5 της Ελλάδος και είχε πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Κόντρα στην Ιταλία έχει κατακτήσει τα 3 τελευταία της μετάλλια η Ελλάδα.

Το 2015 την κέρδισε στα πέναλτι στο Καζάν και κατέκτησε το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2016 την κέρδισε στην Κίνα και πήρε χάλκινο στο World League ενώ άλλο ένα χάλκινο κατέκτησε το 2021 στην Γεωργία με αντίπαλο στον μικρό τελικό του World League την Ιταλία.

Στα τρία αυτά μετάλλια στο τιμόνι της Ελλάδος είναι ο Θόδωρος Βλάχος.

Η Ελλάδα με την Ουγγαρία είχε εξαιρετικό παραπάνω-λιγότερο και γι' αυτό κέρδισε την Ουγγαρία. Οι Ιταλοί είναι πιο "σκληροί", παίζουν ξύλο στο παιχνίδι τους και γυρίζουν παιχνίδια.

Στο τελευταίο παιχνίδι στο World League έλειπαν για την Ιταλία ο Φιλιόλι και για την Ελλάδα ο Βλαχόπουλος.

Αφρουδάκης: «Σκληρή ομάδα που δεν φοβάται κανένα»

Ο Χρήστος Αφρουδάκης ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας στο τελευταίο παινχίδι με την Ιταλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Έζησε το ιταλικό πρωτάθλημα αφού έπαιξε στην Ποζίλιπο (2004-06) ενώ ξέρει καλά τον Σάντρο Καμπάνια αφού τον είχε για χρόνια προπονητή στην εθνική Ελλάδος.

Ο πρώην διεθνής άσος με τις 4 Ολυμπιακές συμμετοχές μίλησε στο Gazzetta για το παιχνίδι Ελλάδος-Ιταλίας στο Τόκιο και εστίασε στην "Σετεμπέλο":

«Είναι μια ομάδα πολύ σκληροτράχηλη που έχει την σφραγίδα του Καμπάνια.

Οι Ιταλοί ποντάρουν πολύ στην φυσική τους κατάσταση και έχουν και αυτοί μεσογειακό στυλ όπως και εμείς. Παίζουν πολύ σκληρά και κάποιες φορές με την ανοχή των διατητών. Ξέρουν καλά τι θέλουν μέσα στην πισίνα και δεν φοβούνται καμία ομάδα.

Έχουμε κοινά στοιχεία και πρέπει να βρούμε τρόπο να παίξουμε έξυπνα για να απαντήσουμε στο σκληρό τους παιχνίδι. Εκεί ποντάρουν και όχι στα γκολ από την περιφέρεια αφού δεν έχουν τα σουτ των Ούγγρων ή των Σέρβων.

Σε πιέζουν για να σκοράτουν εύκολα και δεν πρέπει να τους αφήσεις να βγάλουν κόντρα. Είναι μια ομάδα που την θεωρώ στα μέτρα μας. Θέλουν μεγάλη προσοχή».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα