Πόλο: Κι επίσημα… World Cup αντί για World League

Newsroom
Πόλο: Κι επίσημα… World Cup αντί για World League

bet365

Με νέα μορφή και νέα ονομασία θα διεξαχθεί το 2023 το World League υδατοσφαίρισης σε άνδρες και γυναίκες, το οποίο μετονομάζεται σε World Cup.

Αλλάζει από το 2023 το World League στο πόλο, τόσο στην μορφή διεξαγωγής του, όσο και στο όνομά του.

Από του χρόνου θα ονομάζεται World Cup και θα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Δώδεκα ομάδες στους άνδρες και οκτώ στις γυναίκες (μεταξύ αυτών και οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας) θα απαρτίζουν την πρώτη κατηγορία και θα χωριστούν σε δύο ομίλους.

Συνολικά, έξι ομάδες της πρώτης κατηγορίας θα περάσουν στην τελική φάση, όπου θα προκριθούν επίσης και δύο ομάδες από τη β΄ κατηγορία, η οποία είναι «ανοιχτή» σε όποια χώρα επιθυμεί να συμμετέχει.

Στη β΄ κατηγορία θα γίνουν ηπειρωτικά προκριματικά τουρνουά σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία/Ωκεανία και Αφρική (κάτι αντίστοιχο με το τένις) και ένα παγκόσμιο προκριματικό τουρνουά οκτώ ομάδων (δύο από κάθε ηπειρωτική ζώνη), από το οποίο οι δύο πρώτοι θα προκριθούν στο Super Final.

H FINA δεν διευκρινίζει προς το παρόν αν θα υπάρχει κάποιο σύστημα προβιβασμού και υποβιβασμού μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας ή αν θα χρησιμοποιείται ως κριτήριο η κατάταξη της πιο πρόσφατης μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης.

Για το τουρνουά του 2023, οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας επελέγησαν με βάση το Παγκόσμιο τη Βουδαπέστης, με την προσθήκη της Κίνας στις γυναίκες (αντί της όγδοης στο Παγκόσμιο Γαλλίας) και της Γαλλίας στους άνδρες (αντί της 12ης Νότιας Αφρικής).

Αναλυτικά οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην α΄ κατηγορία του World Cup:

ΑΝΔΡΕΣ: ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία, Σερβία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Γαλλία, Γεωργία

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΗΠΑ, Κίνα, Αυστραλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ολλανδία

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων:

ΑΝΔΡΕΣ

Α΄ προκριματικό τουρνουά: 18-22 Απριλίου 2023
Β΄ προκριματικό τουρνουά: 2-6 Μαΐου 2023
Τελική Φάση (Super Final): 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2023

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α΄ προκριματικό τουρνουά: 14-16 Απριλίου 2023
Β΄ προκριματικό τουρνουά: 28-30 Απριλίου 2023
Τελική Φάση (Super Final): 23-25 Ιουνίου 2023

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα