Euroleague: Κρίνονται τα εισιτήρια για Ολυμπιακό και Εθνικό για το Final 4

Newsroom
Ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός δίνουν τους επαναληπτικούς προημιτελικούς αγώνες τους στην Euroleague.

Τα τρία από τα τέσσερα εισιτήρια για το Final 4 της Euroleague στο πόλο γυναικών θα κριθούν το Σάββατο (26/2). Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Ουγγαρία για τον επαναληπτικό αγώνα με την Ντουναουιβάρος στην ομώνυμη πόλη, έχοντας το πλεονέκτημα της νίκης με 14-9 στον Πειραιά. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 18:00 ώρα Ελλάδας (LEN TV). Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης βρίσκονται στην Ουγγαρία, χωρίς τις Διαμαντοπούλου, Τορνάρου και Τριχά.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε σκληροί και επιθετικοί, θα παίξουμε για τη νίκη. Οι αντίπαλοι, με τη βοήθεια της έδρας τους, θα προσπαθήσουν να μειώσουν τη διαφορά των πέντε τερμάτων, αλλά είμαι σίγουρος, ότι οι παίκτριές μου θα πάρουν το καλύτερο αποτέλεσμα και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη» είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Αλεξάνταρ Τσίριτς.

Στην Ισπανία ο Εθνικός

Κι αν ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Ουγγαρία με το +5, ο Εθνικός βρίσκεται στην Ισπανία και τον αγώνα με τη Σαμπαντέλ, έχοντας στις πλάτες του το -5 από το παιχνίδι του Πειραιά.

Η Σαμπαντέλ είχε νικήσει 13-8 και ο Εθνικός καλείται να ανατρέψει αυτό το σκορ, όσο εφικτό μοιάζει κάτι τέτοιο. Το παιχνίδι στην πόλη του Σαμπαντέλ, απέχει 20 χλμ. από τη Βαρκελώνη, θα αρχίσει στις 18:45, ώρα Ελλάδας.

«Ρεαλιστικά αν το δει κανείς, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας, αλλά ως Εθνικός θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό μας πρόσωπο, να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και από εκεί και πέρα αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στο final 4 της Euroleague θα είναι σίγουρα μια καλή προετοιμασία για τους επόμενους στόχους της ομάδας» είπε η τεχνικός της πειραϊκής ομάδας, Αντιγόνη Ρουμπέση.

Αναβλήθηκε το Ουραλότσκα - Πάντοβα, κανονικά το Ουίπεστ-Κίρισι

Τα γεγονότα στην Ουκρανία, μετά την εισβολή των Ρώσων είχε άμεσο αντίπκτυπο και στο πολύπαθο ζευγάρι των ημιτελικών αυτό ανάμεσα στην Ουραλότσκα και την Πάντοβα. Το παιχνίδι που θα γινόταν στο Τσέλιαμπινασκ, στα ανατολικά Ουράλια όρη, αναβλήθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μέχρι νεωτέρας, καθώς οι ιταλικές αρχές απαγόρευσαν στην αποστολή της Πάντοβα να ταξιδέψει στη Ρωσία.
Από χίλια κύματα, εξ αιτίας του κορονοϊού, είχε περάσει και το πρώτο παιχνίδι, που τελικά διεξήχθη στις 20 Φεβρουαρίου, με την Ουραλότσκα να επικρατεί με 11-8.

Στο μεταξύ η αποστολή της ρωσικής Κίνεφ Κίρισι είχε προλάβει να ταξιδέψει στη Βουδαπέστη και έτσι ο αγώνας με την Ουίπεστ θα γίνει κανονικά (19:00). Η Κίνεφ έχει ισχνό προβάδισμα ενός γκολ (8-7). Οι χαμένες των προημιτελικών θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκήν τους παρουσία στο Final 4 του Len Trophy.

@Photo credits: INTIME