Δύο στα δύο η εθνική K17 στο Ευρωπαϊκό, 16-5 την Τουρκία

Newsroom
Στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο εφήβων βρίσκεται ήδη η εθνική ομάδα καθώς επικράτησε εύκολα της Τουρκίας στο δεύτερο ματς της φάσης των ομίλων.

Εκανε το… καθήκον της η εθνική ομάδα πόλο Κ17 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας.

Έκανε το 2 στα 2 στον όμιλο και εξασφάλισε ήδη μια θέση στην επόμενη φάση μετά το άνετο 16-5 επί της Τουρκίας. Ετσι, αύριο στις 10 το πρωί κόντρα στη Σερβία θα κοντραριστεί για την πρωτιά στον όμιλο που θα την στείλει απευθείας στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα είχε εύκολο πρωινό (το ματς άνοιξε το πρόγραμμα στην δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης) και με ένα επί μέρους σκορ 5-1 πήρε προβάδισμα στην πρώτη περίοδο. Το προβάδισμα αυτό το διεύρυνε σε 8-2 στο τέλος του ημιχρόνου, για να αυξήσει την διαφορά στα 12 τέρματα (16-4) λίγο πριν το τέλος.

Τουρκία – Ελλάδα 5-16

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 1-3, 2-4, 1-4

Τουρκία (Ολτσαϊτού): Σαϊλί, Σαρί, Ερκιντί, Τσετίν, Ντασντεμίρ, Καραμπενλί 2, Κούλογλου 1, Αλπμάν, Ναϊπογλου, Σαϊλί 2, Σάρατς, Καφερλί, Ζομπού.

Ελλάδα (Μαχαίρας): Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων, Νικολαϊδης, Αλμυράς 4, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής 3, Μύριλος 2, Μαθιόπουλος 1, Σιαμάς 2, Εγνατιάδης 1, Αλιφτείρας.