Ρωσία - Ελλάδα 12-8: Ήττα στον τελικό και ασημένιο οι νεάνιδες

Αντώνης Πατσούρας
Η Ελλάδα ηττήθηκε με 12-8 από την Ρωσία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων του Σίμπενικ και τα κορίτσια μας επιστρέφουν με το ασημένιο μετάλλιο στη χώρα.

Στο 2ο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νεανίδων που διεξήχθη στο Σίμπενικ της Κροατίας ανέβηκαν τα κορίτσια της Ελλάδος.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ηττήθηκε με 12-8 στον τελικό της Κυριακής από την ανώτερη Ρωσία και έτσι θα επιστρέψει με το ασημένιο στις αποσκευές της.

Σπουδαία επιτυχία για την χώρα η οποία σαρώνει για δεκαετίες τα μετάλλια στο πόλο σ' όλες τις κατηγορίες.

Οι 15 "γοργόνες" της Ελλάδας

Οι πολίστριες που οδήγησαν την Ελλάδα στην 2η θέση της Ευρώπης είναι οι: Μαρία Καραγιάννη, Κάτια Κυριακάκη (ΝΟ Ρεθύμνου), Άννα Μήτσου (Πανιώνιος), Φωτεινή Τριχά, Σοφία Τορνάρου, Νεφέλη Χρυσούλα Χαλδαίου, Χριστίνα Σιούτη (Ολυμπιακός), Στεφανία Σάντα, Δέσποινα Καλογεροπούλου, Δέσποινα Ανδρεάδη (ΝΟ Βουλιαγμένης), Μυρτώ Κάσσαρη (Νηρέας Χαλανδρίου), Μυρτώ Γκοτζιά (Εθνικός Πειραιά), Ντένια Κουρέτα, Ευφροσύνη Τσιμάρα (ΝΕ Πατρών), Βασιλική Ραφαέλα Λασκαρίδη (ΠΑΟΚ).

Ο αγώνας

Η Ελλάδα προγήθηκε με 1-0 με γκολ της Χαλδαίου αλλά στο φινάλε του 1ου η Ρωσία θα κλείσει στο 3-1. Η Τριχά θα μειώσει σε 3-2 στο 4.54 του 2ου αλλά η Ρωσία με 4 σερί γκολ θα προηγηθεί με 7-2 στο 3.11 του 3ου.

Η Σιούτη θα πετύχει το 3ο ελληνικό γκολ αλλά η Μπουνάκοβα θα γράψει με πέναλτι το 8-3 στο 1.46. Στο ξεκίνημα του 4ου η Γκούσκοβα γράφει το 9-3 και η Σαβτσένκο το 10-3 και το 11-4.

Με 3 γκολ της Τορνάρου και 1 της Τριχά η Ελλάδα μειώνει στο τελικό 12-8. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Ουγγαρία που επικράτησε με 12-9 της Ιταλίας.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-1, 5-1, 4-5

Ελλάδα: Καραγιάννη, Σάντα , Κυριακάκη , Σιούτη 1, Τσιμάρα 1, Χαλδαίου 1, Τορνάρου 4, Κάσσαρη, Ανδρεάδη, Τριχά 2, Λασκαρίδη, Κουρέτα, Μήτσου.