Ο Φουντούλης επέστρεψε στο σπίτι του!

Αντώνης Πατσούρας
Ο Αντώνης Πατσούρας γράφει για την επιστροφή του κορυφαίου Έλληνα πολίστα, του Γιάννη Φουντούλη, στον Ολυμπιακό.

O μπαμπάς γυρίζει σπίτι. Ο Γιάννης είναι και πάλι στο σπίτι.

Η μικρή του κόρη θα βλέπει ξανά καθημερινά τον μπαμπά της και ο Ολυμπιακός θα έχει και πάλι στη "μηχανή" τον παίκτη των 1000+ γκολ και τον πολίστα με τους 19 "ερυθρόλευκους" τίτλους.

Εκείνον που ξέχασε να σταματήσει να σκοράρει στην Γένοβα. Το 2018. Στον τελικό του LEN Champions League. Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό είχε ένα όνειρο. Να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Πολλοί σπουδαίοι παίκτες που έπαιξαν μετά από το 2002 όπου ο Ολυμπιακός έφτασε στην κορυφή στην "Μέκκα του πόλο", τη Βουδαπέστη, δεν τα κατάφεραν. Ανάμεσα τους και ο άνθρωπος που τον πάντρεψε και βάφτισε το "βλαστάρι" του, ο Γιώργος Ντόσκας.

Ο Γιάννης Φουντούλης είναι ξανά στον Ολυμπιακό.

Τα πρώτα χρόνια στον Πειραιά

Ξεχώριζε από μικρός με τη Χίο και ήταν ηγέτης του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου.

Δεν έμεινε πολύ όμως στο "Νησί της Μαστίχας" αφού μια ημέρα πήρε το καράβι για τον Πειραιά για να ξεκινήσει σε μια ομάδα που είχε τότε στην περιφέρεια της παίκτες όπως ο Χατζηθεοδώρου, ο Ντόσκας, ο Θεοδωρόπουλος, ο Χρήστος Αφρουδάκης...

Ο Γιάννης φεύγει για τον Πειραιά το 2009 και πίσω μένει ο αδελφός του, πολίστας του ΝΟΧ, ο Γιώργος. Στον Πειραιά θα συναντήσει έναν άλλο Χιώτη, τον Γιώργο Ντόσκα. Τα πρώτα χρόνια είναι δύσκολα.

Έπρεπε να παλέψει για να κερδίσει μια θέση στον Ολυμπιακό. Δεινός σκόρερ αλλά η ομάδα είχε και άλλους "μπομπέρ". Μετά αρχίζουν τα προβλήματα, τα οικονομικά, ο Ολυμπιακός φτάνει κοντά στο Πρωτοδικείο αλλά μένει "ζωντανός".

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ολυμπιακό

Το καλοκαίρι του 2011 ήταν το καλοκαίρι της μεγάλης φυγής για τον Ολυμπιακό.

Τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων είχαν φτάσει στα ουράνια και ο νέος πρόεδρος, ο Μιχάλης Κουντούρης έψαχνε τρόπους να κρατήσει τους παίκτες.

Υπήρχαν τεράστιες οφειλές και κλίμα αβεβαιότητας. Αρκετοί έφυγαν για τη Χίο που μοίραζε χρήμα αλλά δεν πέτυχε τίποτα και άλλοι για την Βουλιαγμένη που εκείνη τη χρονιά πήρε το πρωτάθλημα στα πέναλτι.

Ο Γιάννης έμεινε. Ο Μιχάλης Κουντούρης του είχε πει: «Μείνε να χτίσουμε πάνω σου τη νέα ομάδα. Είμαστε Ολυμπιακός. Θα επανέθλουμε και θα φτάσουμε ψηλά και στην Ευρώπη».

Τότε με τα χρέη να αγγίζουν τα 7 εκατομμύρια όλα αυτά δεν ακούγονταν και τόσο λογικά.

Βέβαια κανείς δεν ξέρει τα του οίκου του καλύτερα από τον νοικοκύρη.

Πρωταθλητής Ευρώπης

Το 2016 ο Ολυμπιακός παίζει στον πρώτο τελικό του στο Champions League μετά από το 2002. Το 2018 είναι πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Γιάννης, που όπως αποδείχτηκε πήρε μια κομβική απόφαση για τη ζωή του το 2011, είχε σκοράρει 5 φορές απέναντι στην Προ Ρέκο στον τελικό.

Το 2019 η ομάδα είναι ξανά στον τελικό της Ευρώπης. Ο Γιάννης φεύγει για άλλες... πολιτείες και παίζει στην Φερεντσβάρος με την οποία πριν από λίγες ημέρες έφτασε στον τελικό της Ευρώπης.

Με τους Μαγυάρους θα πάρει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης απέναντι στον Ολυμπιακό (2019).

Είναι ο μοναδικός Έλληνας με 4 τελικούς σε Champions League.

Στα χρόνια που πέρασαν, σπούδασε οικονομικά, πήγε 2 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015.

Πολλά τα λεφτά αλλά...

Έγινε πατέρας, έγινε αρχηγός στην εθνική ομάδα και όταν αποφάσισε να πάει στην Φερεντσβάρος είχε το καλύτερο συμβόλαιο που έχει Έλληνας πολίστας στον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός τον προσέγγισε ξανά πριν από κάποιες εβδομάδες και δεν το σκέφτηκε και πολύ.

Έδωσε τον λόγο του στον Μιχάλη Κουντούρη και τον κράτησε. Τα λεφτά που του πρόσφερε η Φερεντσβάρος για να παραμείνει ήταν πολύ περισσότερα από εκείνα του Ολυμπιακού και στα 33 του ήξερε πως δεν θα έχει και πολλές ευκαιρίες ακόμη για τέτοια συμβόλαια.

Κράτησε τον λόγο του και επέστρεψε "διψασμένος" για επιτυχίες στον Πειραιά. Έχει 1 Champions League, 9 πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα Ελλάδος (+1 Σούπερ Καπ). Έχει 3 τελικούς Champions League και 4 Final-8 (6) με τον Ολυμπιακό.

Μετά από τρία χρόνια θα δούμε που θα έχουν φτάσει οι τίτλοι του. Επιστρέφει με όρεξη "πρωτάρη" για νέους τίτλους στην Ευρώπη και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα. Να νιώθεις την ομάδα σπίτι σου και να παλεύεις σαν "νέος" για κούπες.