«Πρόκληση ο Ολυμπιακός και... βλέπουμε»

Δημήτρης Τομαράς
Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μίλησε στο gazzetta.gr για τον Ολυμπιακό μην επιβεβαιώνοντας όμως το deal. Και εκείνος και ο Μανόλης Τζανακάκης πιάνουν λιμάνι και θα μείνουν ως δανεικοί στον Εργοτέλη.

Έκλεισε δύο... Κρητικούς, τι είπε ο Μπουχαλάκης

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος μαζί με τον Τζανακάκη εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Οι δύο παίκτες του Εργοτέλη τους οποίους οι πληροφορίες ήθελαν να περνούν την Τρίτη από εξετάσεις και να συμφωνούν με τον πειραϊκό σύλλογο θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου άμεσα από τους Πειραιώτες.

Η υπόθεση του Τζανακάκη πάντως είναι πιο προχωρημένη σε σχέση με εκείνη του συμπαίκτη του. Ο Μπουχαλάκης μιλώντας στο Gazzetta αργά το βράδυ της Τρίτης ισχυρίστηκε ότι «είναι μεγάλη πρόκληση και κίνητρο για μένα και για οποιονδήποτε παίκτη ο Ολυμπιακός και το να αγωνιστώ σε μία τέτοια ομάδα, όμως αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάτι το οριστικό ή το τελειωτικό.

Εμείς κοιτάζουμε την ομάδα μας τον Εργοτέλη και την συνέχεια του πρωταθλήματος. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και μετά... βλέπουμε. Θα δούμε το καλοκαίρι το τι θα συμβεί. Υπάρχει χρόνος μέχρι τότε». Ο 20χρονος (5/4/1993) χαφ, Ανδρέας Μπουχαλάκης, είναι διεθνής με την ομάδας U-19 της Εθνικής Ελλάδας, βρέθηκε πάντως το τελευταίο διήμερο στην Αθήνα, όπως και ο 21χρονος (30/4/1992) μπακ, Μανώλης Τζανακάκης, που μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές της άμυνας και είναι διεθνής με την Εθνική Νέων.

Οι δύο παίκτες πάντως πρόκειται να μείνουν ως δανεικοί στον Εργοτέλη μέχρι νεωτέρας ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι να δώσει ποδοσφαιριστές με δανεισμό στους Κρητικούς. Εξάλλου οι δύο ομάδες είχαν από παλιά καλή συνεργασία και άριστες σχέσεις και ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν αποκτήσει ως ελεύθερο βέβαια τον πρώην τερματοφύλακα του Εργοτέλη, Σήφη Δασκαλάκη.

Δεν το επιβεβαίωναν ούτε οι ομάδες

Στον Ολυμπιακό πάντως δεν υπήρξε επιβεβαίωση των πληροφοριών που ανέκυψαν για τους δύο νεαρούς παίκτες. Από την μεριά τους και οι άνθρωποι του Εργοτέλη δεν επιβεβαιώναν την Τρίτη την συμφωνία που θα βάλει στα ταμεία τους περίπου 200 χιλιάδες ευρώ και για τους δύο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές τους.

«Υπάρχουν συζητήσεις αλλά όχι συμφωνία. Δεν έχουμε ούτε κάτι το επίσημο, ούτε κάτι το οριστικό, όμως ο Ολυμπιακός έχει εκδηλώσει το πιο έντονο ενδιαφέρον», διέρρεε προς τα έξω από τον κρητικό σύλλογο. Για τους δύο αυτούς παίκτες ενδιαφέρθηκαν και άλλοι σύλλογοι, όμως ο Ολυμπιακός κατέθεσε την πιο καλή προσφορά από όλους.

Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταθλητές Ελλάδας ενισχύουν την ομάδα τους και με άλλο νέο... αίμα και με παίκτες που μελλοντικά μπορούν να τους βοηθήσουν αισθητά. Είναι επιπλέον σαφές ότι η αναζήτηση νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από την ελληνική αγορά θα συνεχιστεί από τον Ολυμπιακό.