Το πράσινο ξεσκαρτάρισμα!

Γιώργος Βροντάκης
Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να «καθαρίσει» το ρόστερ και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα. Διαβάστε στο gazzetta.gr το πράσινο πάρε – δώσε!

Οι πράσινοι βρίσκονται στην θέση της βαθμολογίας της Super League και θα προσπαθήσουν να μπουν στα πλέι οφ καθώς φαίνεται πως έχει χαθεί και η δεύτερη θέση από τον ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Αλαφούζος προσπαθεί να... καθαρίσει το πράσινο ρόστερ, έχοντας ήδη από νωρίς διώξει τον Κώστα Κατσουράνη, ενώ συνεχίζει και με άλλους έμπειρους παίκτες.

Διπλό ημίχρονο/διπλό τελικό στο ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός σε απόδοση 4.00 στη novibet

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το αριστερό το 2013, χάνοντας στο ΟΑΚΑ από τον Λεβαδειακό και ο μόνος τρόπος για να πάρει τίτλο είναι το Κύπελλο Ελλάδος, όπου την Τετάρτη σε άσχημο κλίμα θα υποδεχτεί τον Πλατανιά.

Σε αυτό το ματς ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν υπολογίζει τους «κομμένους» Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Λουκά Βύντρα, ενώ δύσκολα θα προτιμήσει εκ νέου τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ενόψει και της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, το gazzetta.gr αναλύει το πράσινο πάρε – δώσε με έμπειρους παίκτες να αποχωρούν από την Παιανία και αρκετούς νεαρούς να είναι στο κατώφλι της.

Όσοι ήρθαν και έρχονται...

Το τριφύλλι έχει ήδη αποκτήσει τον Γιοχέι Καζιγιάμα από την Ιαπωνία, αλλά θα πρέπει να αδειάσει θέση ξένου για να μπορέσει να αγωνιστεί με το τριφύλλι στο στήθος. Επίσης, σήμερα θα ανακοινωθεί ο νεαρός επιθετικός Θανάσης Ντίνας από την Παναχαϊκή, ενώ πράσινος είναι ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος του Πανιωνίου. Οι δύο νεαροί παίκτες θα φορέσουν τα πράσινα από το καλοκαίρι κάτι που αναμένεται να γίνει με τον Δημήτρη Ανάκογλου του Πανσερραϊκού και λογικά με τον Τόμας Ντε Βινσέντι του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παναθηναϊκός εκτός από αυτούς παρακολουθεί τον Μιχάλη Μανιά του Απόλλων Σμύρνης και τον Ολλανδό φορ, Λεάντρο Καπέλ της Δόξα Δράμας.

Ποιο είναι το κοινό με όλους αυτούς τους παίκτες; Πρόκειται για νεαρούς παίκτες που έχουν φιλοδοξίες. Ο Ντίνας είναι 23 ετών, ο Σπυρόπουλος μόλις πάτησε τα 20, ο Ντε Βινσέντι έφτασε τα 23 και ο Ανάκογλου στα 21, ενώ ο Καζιγιάμα είναι 27! Οσον αφορά το φιλολογικό ενδιαφέρον, ο Μανιάς είναι 22 ετών και ο Κάπελ ένα χρόνο μεγαλύτερος.

Ο Παναθηναϊκός δεν συνηθίζει να ψωνίζει τον Γενάρη, αλλά τώρα το κάνει για το... καλοκαίρι!

Αυτοί που φεύγουν...

Από την άλλη πλευρά, οι αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό θα είναι περισσότερες και από το δυναμικό του θα φύγει τεράστια εμπειρία, αλλά λιγότερο πάθος! Ήδη από νωρίς στη σεζόν απομακρύνθηκε ο Κώστας Κατσουράνης, με τον 33χρονο μέσο να κάνει πετυχημένο ντεμπούτο χθες με τον ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή.

Πιο πρόσφατη αποχώρηση είναι του Αντώνη Πετρόπουλου, με τον 27χρονο φορ να πηγαίνει στην ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό. «Τελειωμένοι» θεωρούνται ήδη ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με τον 26χρονο μέσο να οδεύει προς Ιταλία (Κιέβο Βερόνα) και τον 32χρονο Λουκά Βύντρα να «χωρίζει» με το τριφύλλι μετά από 9 χρόνια. Ιανουάριο πήγε στην Παιανία και Γενάρη φεύγει.

Ακόμη, σύντομο τέλος αναμένεται να έχει από τον Παναθηναϊκό και ο Σεμπάστιαν Λέτο καθώς το θέμα του διαζυγίου του 27χρονου Αργεντινού είναι ήδη υπό συζήτηση για τώρα, ώστε να αδειάσει θέση ξένου για τον Καζιγιάμα.

Παρελθόν, θα αποτελέσει και ο Νίκος Σπυρόπουλος, αλλά το πιο πιθανό είναι αυτό να συμβεί το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του 30χρονου αριστερού μπακ.

Πάντως, πολύ δύσκολα με το τριφύλλι στο στήθος θα αγωνιστεί ξανά και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μετά την τραγική του εμφάνιση κόντρα στον Λεβαδειακό. Άλλωστε, ο 34χρονος Γάλλος στόπερ δεν είχε μέλλον στον σύλλογο, αλλά ο Χουάν Ραμόν Ρότσα τον χρησιμοποίησε μετά από 4 μήνες, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη.

Τέλος, ο Μπρούνο Φορναρόλι προσπαθεί από τους πράσινους να δοθεί δανεικός, αφού ο 26χρονος Ουρουγουανός επιθετικός δεν «έπιασε» στην Ελλάδα.

Το ταμείο βέβαια θα γίνει στο τέλος της σεζόν και για το ποιος είχε δίκιο ή άδικο θα φανεί στο φινάλε...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Γιοχέι Καζιγιάμα

Θανάσης Ντίνας

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Δημήτρης Ανάκογλου

Τόμας Ντε Βινσέντι

Ηλίας Μανιάς;

Λεάντρο Κάπελ;

ΦΕΥΓΟΥΝ

Αντωνης Πετρόπουλος

Λουκάς Βύντρα

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ

Νίκος Σπυρόπουλος

Σεμπάστιαν Λέτο

Μπρούνο Φορναρόλι

Κώστας Κατσουράνης

ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

2001

Ολισαντέμπε

Κουτελιέρης

Μπόατενγκ

Δασκαλάκης

Σεϊταρίδης

2002

Πίτσος

Γιάρνι

2003

Γήττας

2004

Γκονζάλες

Ντεμπά

Κώτσιος

Βύντρα

Νουαφόρ

2005

Βόουτερ

Ρουμπάκης

Γκέκας

Αντερσον

Χαραλαμπίδης

2006

-

2007

Τσίγκας

2008

Σπυρόπουλος

Πετρόπουλος

Πόστιγκα

Μανούτσο

2009

Βαβζίνιακ

2010

-

2011

Κοτσόλης