«Ελπίζω κάποτε σε 50-50...»

Γιώργος Φραδελάκης
Ο Δημήτρης Μπουγιουκλής μίλησε στο gazzetta.gr για το... κάτι παραπάνω που άξιζε ο Άρης με τον Ολυμπιακό, ενώ εξέφρασε και την... ελπίδα του, για ισότιμη διαιτησία στο μέλλον.

Ο Άρης κατάφερε να παίξει στα... ίσια και τους δύο «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου και μετά τον πολύτιμο βαθμό στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, να πάρει το βράδυ της Δευτέρας αποτέλεσμα και κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Όπως πάντως τονίζει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr, η ομάδα του αδικήθηκε σε ένα βαθμό από το αποτέλεσμα και στα δύο αυτά παιχνίδια. Παράλληλα αναφέρθηκε στα «κλειδιά» της αγωνιστικής ανάκαμψης των «κιτρίνων» και στο... στοίχημα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Άρη μαζί με τον Νίκο Πασιαλή, ενώ κάνει και μία μίνι-«σκιαγράφηση» του Ολυμπιακού, μιλώντας επιπλέον για την τακτική «νίκη» επί του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Δεύτερος σερί πολύ σημαντικός βαθμός για τον Άρη; Νιώθει τελικά και αδικημένος από τα αποτελέσματα που πήρε;

«Η εικόνα των δύο αγώνων αγών αυτό. Δείχνει. Σίγουρα η ομάδα στάθηκε πολύ καλά, δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, μία διαφορετική νοοτροπία και να βαδίζει σε μία άλλη ρότα. Ήμασταν δυνατοί, πειθαρχημένη και πιστεύω πως αξίζαμε και στα δύο τελευταία ματς παιχνίδια κάτι παραπάνω».

Τι έχει αλλάξει αυτό το διάστημα στον Άρη;

«Τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία, θεωρώ πως είναι η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση που απέκτησαν οι παίκτες. Δουλέψαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Το κλίμα στην ομάδα ήταν άσχημο μετά τα αρνητικά αποτελέσματα. Παράλληλα ήταν κομβικό θεωρώ ότι διορθώσαμε κάπως τις αδυναμίες στο κέντρο, βάλαμε έναν παραπάνω χαφ με τον Ολυμπιακό, σημείο «κλειδί» για την παρουσία της ομάδας. Βέβαια είναι και παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του Άρη, τα ξέρουμε πολύ καλά και μας ξέρουν, γεγονός που βοηθάει σε μία μεγαλύτερη χημεία».

Πολλοί θεώρησαν ότι η επιλογή της διοίκησης να πορευτεί με υπηρεσιακό τεχνικό τιμ, ήταν για να απορροφήσει ενδεχομένως τα αρνητικά αποτελέσματα στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ήταν ένα «στοίχημα» για σας;

«Σίγουρα, σε ένα σημαντικό βαθμό ισχύει και αυτό. Εμάς όμως δεν μας ενδιέφερε ο λόγος που μας επιλεχθήκαμε αλλά το να φέρουμε το δυνατόν συντομότερο στον ίσιο δρόμο τον Άρη. Το μόνο που θέλαμε ήταν να δουλέψουμε όπως νομίζαμε εμείς και τα μέχρι στιγμής δεδομένα μας δικαιώνουν».

Πήρατε αποτέλεσμα από τον πρωταθλητή Ελλάδας, κάτι που λίγες ημέρες νωρίτερα δεν είχαν κάνει οι πρωταθλητές Γαλλίας... Πείτε μας πως είδατε τον Ολυμπιακό.

«Κατ΄ αρχήν γνωρίζαμε πολύ καλά το τι θα αντιμετωπίσουμε. Είχαμε δει τον Ολυμπιακό και με την Ξάνθη. Είναι σίγουρα μία εξαιρετική ομάδα, για τα δεδομένα της Ελλάδας τουλάχιστον και ένα σκαλί πάνω από όλους. Όμως κουβαλούσε και την κούραση, γεγονός που εκμεταλλευτήκαμε. Καθοριστικό θεωρώ ότι το ότι βάλαμε και έναν τρίτο παίκτη στο κέντρο και κερδίσαμε εκεί την μάχη. Από εκεί και πέρα κάναμε αυτό που έπρεπε και καλύψαμε όλες τις αδυναμίες».

Ήταν αυτή η κίνηση (ο τρίτος χαφ) και μία προπονητική «νίκη» επί του Ζαρντίμ;

«Ίσως θα μπορούσε να θεωρηθεί και τέτοια...»

Βλέποντα την κακή εικόνα του Άρη το προηγούμενο διάστημα, φοβηθήκατε καθόλου το συγκεκριμένοι εγχείρημα; Με δεδομένο και τους δυνατούς αντιπάλους που θα είχατε;

«Η αλήθεια είναι πως ήταν ιδιαίτερα προβληματική η εικόνα της ομάδας, ενώ προερχόταν και από δύο σερί πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Από την στιγμή όμως που αναλάβαμε, ξέραμε ότι είχαμε πάρει ένα ρίσκο και τελικά δικαιωθήκαμε. Θεωρώ πάντως ότι πιο σημαντικό παιχνίδι αλλά και δύσκολο θα είναι αυτό με την Βέροια που ακολουθεί».

Με προλάβατε... Ακολουθεί ένα σερί κρίσιμων παιχνιδιών, με ομάδες στα μέτρα σας, που υπάρχει ίσως μεγαλύτερη απαίτηση για την νίκη; Μπορεί να κρίνουν και την παραμονή σας στην ομάδα;

«Γνωρίζουμε την δυσκολία των παιχνιδιών αυτών και μέλημά μας τώρα είναι να προσγειώσουμε τα παιδιά. Βέβαια δεν χρειάζεται να κάνουμε και κάποια ιδιαίτερα προσπάθεια, καθώς είναι συνειδητοποιημένα και ξέρουν πολύ καλά το πόσο κρίσιμα ματς ακολουθούν. Από εκεί και πέρα εμείς δεν το σκεπτόμαστε σχετικά με την παραμονή μας, προσπαθούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και τίποτα παραπάνω. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους...».

Ο Άρης είχε σημαντικά παράπονα από την διαιτησία και στα δύο τελευταία του παιχνίδια...

«Όντως, δεν νομίζω πως η διαιτησία ήταν αυτή που έπρεπε. Δεν ήταν σίγουρα πέναλτι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι αποφάσεις των διαιτητών είναι μία πραγματικά πονεμένη ιστορία για τον Άρη. Υπάρχει πάντα μία πίεση προς τους διαιτητές όταν παίζουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, η οποία κάποιες φορές λειτουργεί και ασυναίσθητα. Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα πρέπει να παίρνουν πάντα κάτι παραπάνω από αυτό που αξίζουν. Υπάρχουν πολλά προβλήματα εδώ και χρόνια. Το μόνο μπορώ να κάνω είναι να... ελπίζω στο μέλλον σε 50-50. ».

Ποιο είναι το «ταβάνι» αυτής της ομάδας; Μπορεί κάτι περισσότερο από την παραμονή;

«Φυσικά με τα δεδομένα που χτίστηκε ο φετινός Άρης, πρώτος και βασικός στόχος είναι να μαζέψουμε το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να απομακρυνθούμε από την επικίνδυνη ζώνη. Αυτή η ομάδα όμως θεωρώ πως έχει πολύ μέλλον. Αν δουλέψουν μαζί αυτά τα παιδιά, μπορούν τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουν».

Μήπως αδικούσε και ο Άρης τον εαυτό του το προηγούμενο διάστημα;

«Σαφέστατα και τον αδικούσε, αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που είπαμε στα παιδιά. Είναι... καλλιτέχνες της μπάλας και παρά το νεαρό της ηλικίας τους παίζουν σαν μεγάλοι».

Μπορεί ο φετινός Άρης να αποτελέσει και μία «απάντηση» των διαχειρίσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια; Ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά χωρίς ανάλογο αποτέλεσμα...

«Έγιναν όντως πολλοί λάθος χειρισμοί. Ο Άρης έχει εξαιρετικές Ακαδημίες, πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτά τα παιδιά, την στιγμή που στο παρελθόν έφερνε αμφιβόλου αξίας ξένους παίκτες. Η φιλοσοφία μας αυτή είναι, να δουλέψουμε με γηγενείς παίκτες, να βάλουμε το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα και το μέλλον είναι όλο μπροστά τους».