Το... στοίχημα του Ζαρντίμ!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποδοκίμασε την περασμένη Κυριακή, οι παίκτες... σχολίασαν και ο Ζαρντίμ καλείται στην διακοπή να βρει λύσεις για να έρθει το 7 στα 7 με καλή μπαλίτσα.

Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει το σερί, αλλά οι νίκες να συνοδεύονται με καλή μπάλα. Η διακοπή ήταν ό,τι καλύτερο για τον Πορτογάλο, ο οποίος πάντως αισθάνεται πιεσμένος να βρει λύσεις, αλλά και να αποδείξει πως μπορεί να τα βγάλει εις πέρας. Το gazzetta.gr αναλύει τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν για να έρθει το χειροκρότημα
Φυσική κατάσταση: Τομέας που χρειάζεται δουλειά και η διακοπή ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Ζαρντίμ ετοιμάζεται να ρίξει το βάρος του εκεί, ώστε οι ερυθρόλευκοι να παρουσιαστούν στην επανέναρξη πιο εκρηκτικοί, με διάρκεια στο παιχνίδι τους κάτι που τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει. Μπορεί η εικόνα στο α' μέρος να είναι θετική, με αποκορύφωμα την απόδοση με την Άρσεναλ, ωστόσο στο β' μέρος ο Ολυμπιακός... πέφτει, δεν έχει φρεσκάδα, πάθος και ικανότητα να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο!
Τακτική:Οι αποδοκιμασίες... πάγωσαν και τους παίκτες που όμως υπεραμύνθηκαν την αντίδραση του κόσμου. Οι γραμμές απείχαν αρκετά η μια από την άλλη με συνέπεια η επίθεση να είναι αποκομμένη και η άμυνα να δέχεται διαρκή χτυπήματα! Η ανάπτυξη του Ολυμπιακού στα περισσότερα ματς... χωλαίνει, είναι μονοδιάστατη και σίγουρα ο Πορτογάλος έχει διαπιστώσει πως χρειάζεται «ένεση», έτσι ώστε οι ερυθρόλευκοι να αποκτήσουν φαντασία, αλλά και λύσεις στο παιχνίδι τους. Οι αυτοματισμοί απουσιάζουν, τα θετικά δείγματα του καλοκαιριού και πολύ περισσότερο η περσινή εικόνα έχουν εκλείψει από το παιχνίδι των Πειραιωτών! Εκτός από την τακτική, ο Ζαρντίμ πρέπει να «κόψει» από τους παίκτες του τις περιττές ενέργειες, αυτές που καθυστερούν το παιχνίδι και σε αρκετές περιπτώσεις το καταστρέφουν.
Ευκαιρία στους... αδικημένους: Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος, Ζαραδούκας και Τάτος είναι μεταξύ εξέδρας και... εξέδρας! Η αξία τους αδιαμφισβήτητη, όμως ο Ζαρντίμ δεν δείχνει να τους υπολογίζει τόσο στα βασικά του πλάνα. Η διακοπή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουλέψει περισσότερο μαζί τους, να μιλήσει μαζί τους και να τους αποσπάσει το 100%, αυτό που θέλει να δει για να πεισθεί πως μπορεί να τους εμπιστευθεί. Η αριστερή πλευρά πονάει, ο Χολέμπας θέλει... ξεκούραση και το κέντρο έναν παίκτη όπως ο Τάτος.
Ψυχολογία: Ευκαιρία για ανάσες, αλλά και χαλάρωση. Η πίεση υπάρχει, ο Ζαρντίμ είναι αγχωμένος, τα αποδυτήρια θέλουν μεγαλύτερη ηρεμία και σίγουρα πρέπει να δοθεί βάρος και στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην Ευρώπη και ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί ήρεμος, πειθαρχημένος και με αποδυτήρια χωρίς... μουρμούρα! Οι συζητήσεις με τους παίκτες θα είναι εποικοδομητικές, η ποιότητα στο ρόστερ υπάρχει, ο Ζαρντίμ έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, όμως καλείται να βρει και... αγχολυτικό, ώστε να αλλάξει και η εικόνα!