Κόκκινη... ανέκδοτο (vid)

Ο Βλάντιμιρ Καζμένκο, διαιτητής της αναμέτρησης Ζενίτ-Σπαρτάκ Μόσχας, αποφάσισε να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον Εμάνουελ Εμενίκε για έναν... άκακο πανηγυρισμό.

Ήταν το 85' της αναμέτρησης στην Αγία Πετρούπολη και ο Εμενίκε έφερνε το παιχνίδι στα ίσα, κάνοντας το 2-2. Ο Νιγηριανός επιθετικός το πανηγύρισε, μιμούμενος - όπως δήλωσε ο ίδιος - τον Σάμουελ Ετό (στον τελικό του Champions League το 2009 ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), όμως ο διαιτητής, Βλάντιμιρ Καζμένκο, για κάποιον λόγο θεώρησε την ενέργειά του προκλητική και του έδειξε απευθείας κόκκινη!

Ο Εμενίκε και οι συμπαίκτες του έμειναν με το... στόμα ανοιχτό, όμως παρόλα αυτά κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη 3-2 και να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για έξοδο στο Champions League. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα η Σπαρτάκ εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της διαιτητικής απόφασης, ενώ φυσικά κατάθεσε και ένσταση, κάτι που έκανε και η ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Ρωσίας.

Μέχρι στιγμής απόφαση δεν έχει υπάρξει, ούτε σχόλιο από τον υπεύθυνο διαιτησίας, Ροζέτι. Αν παραμείνει, πάντως, η ποινή οι Μοσχοβίτες θα χάσουν τον πρώτο τους σκόρερ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος... Σύμφωνα με τον Αφρικανό, η χειρονομία αναφέρεται στο αίμα των προγόνων που κυλάει στις φλέβες του.