Εληξε η καραντίνα για 45 γιατρούς και νοσηλευτές σε Πάτρα και Αμαλιάδα

Gazzetta team
Εληξε η καραντίνα για 45 γιατρούς και νοσηλευτές σε Πάτρα και Αμαλιάδα
Μία ευχάριστη είδηση ήλθε με τη της λήξη της καραντίνας για τους 45 γιατρούς και νοσηλευτές που είναι εντελώς καλά και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους σε Αμαλιάδα, Πύργο και Πάτρα.
Πριν δύο βδομάδες είχε σημάνει συναγερμός στα νοσοκομεία αυτά, καθώς ένας θετικός στον κορονοϊό 67χρονος που νοσηλεύθηκε πριν τη διάγνωση του σε δύο Παθολογικές κλινικές και χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, έφερε πανικό όπως ήταν λογικό.

Λόγω του 67χρονου που ήταν στο γκρουπ των επισκεπτών στους Αγίους Τόπους, ο ΕΟΔΥ ζήτησε από 30 εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και 15 από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό και τους υπέβαλλε σε εργαστηριακές εξετάσεις. Ο ασθενής αυτό ήταν ο πρώτος χρονολογικά που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Τότε λοιπόν και αφού σήμανε ο συναγερμός, ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και ακόμα τρεις στο νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο βρέθηκαν θετικοί, ωστόσο είναι πλέον απολύτως καλά στην υγεία τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της, μέσω του προέδρους της Μιχάλη Γιαννάκου, επισημαίνει ότι: "Κάθε μέρα χάνουμε στρατιώτες στη μάχη. Τώρα 54 συνάδελφοι νοσούν και 300 βρίσκονται σε καραντίνα που θα λήξει χωρίς να περάσουν οι μέρες ασφαλείας. Σήμερα το πρωί ασθενής θετικός στο κορονοϊό πήγε στο Ρίο για επανεξέταση. Περίμενε απ' έξω. Ζαλίστηκε, έπεσε και κτύπησε.

Έτρεξαν τραυματιοφορείς και τον μετέφεραν χωρίς να προλαβαίνουν να πάρουν προφυλάξεις. Να, ο μεγάλος κίνδυνος για το προσωπικό. Τι να κάνουν να περιμένουν να ντυθούν και να αφήσουν έναν χτυπημένο στο κεφάλι άνθρωπο κάτω;" αναρωτήθηκε...