Η εξήγηση Βελόπουλου για τις καταθέσεις στην Γερμανία: «Μένει η σύζυγός μου στην Γερμανία»

Gazzetta team
Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για τις 450.000 ευρώ που έχει σε Ελληνικές, Γερμανικές και Βέλγικες τράπεζες.

Από χθες που δημοσιοποιήθηκαν τα πόθεν έσχες των βουλευτών, ξέσπασε μεγάλος ντόρος σχετικά με την περιουσία του Κυριάκου Βελόπουλου, καθώς αποκαλύφθηκε πως έχει τράπεζες της Ελλάδας, του Βελγίου και της Γερμανίας 450.000 ευρώ.

Το πρωί της Τρίτης, φιλοξενήθηκε στο «Θέμα 104,6» και έδωσε την δική του εξήγηση...

«Εγώ δεν έχω κρύψει ποτέ ότι η σύζυγός μου είναι από τη Γερμανία, ότι 50 χρόνια μένει εκεί, ότι έχω εταιρίες. Δεν τα έχω κρύψει όλα αυτά. Αλλά όταν κάνεις κοινή δήλωση με τη σύζυγό σου και στο πόθεν έσχες, τα εισοδήματα της συζύγου σου φαίνονται ότι είναι δικά σου. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε ότι «το 2018 η δική μου επιχείρηση δεν μοίρασε μέρισμα. Αν μου βρουν έναν πολιτικό αρχηγό να πληρώνει 200.000 φόρο το χρόνο, να έρθουν να μου πούνε».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις για το ύψος των εισοδημάτων του, «το 2018 η δική μου επιχείρηση δεν μοίρασε μέρισμα. Επανεπένδυσε στη χώρα. Άρα λοιπόν δεν υπήρχε εισόδημα. Με αυτήν την τακτική, λοιπόν, ο καθένας λέει, ό,τι θέλει” δήλωσε και συμπλήρωσε: «Ας δουν, λοιπόν, το 2014, το 2015, το 2016, το 2019 και το 2020 τι δηλώνω Ας μου βρούνε έναν πολιτικό αρχηγό που φορολογείται με 200.000 το χρόνο, φόρο να πληρώσει, ας έρθουν να μου το πούνε».