Τεράστιος ιστός αράχνης μπορεί να «παγιδέψει» μέχρι και άνθρωπο (pics)

Gazzetta team
Τεράστιος ιστός αράχνης μπορεί να «παγιδέψει» μέχρι και άνθρωπο (pics)
Ένας τεράστιος ιστός αράχνης, τόσο μεγάλος, που μπορεί να παγιδέψει μέχρι και άνθρωπο, έχει γίνει viral στα social media, με το CNN, μάλιστα, να παρουσιάζει το θέμα!

Μια απίστευτη φωτογραφία τράβηξε ο ειδικός στα ΜΜΕ Francis Skalicky πριν από λίγες μέρες.

Ο Francis εντόπισε (δεν ήταν και δύσκολο) έναν τεράστιο ιστό αράχνης και αμέσως έβγαλε τη φωτογραφική του μηχανή, για να βγάλει μια φωτογραφία.

Η αράχνη είχε φτιάξει τον ιστό της σε ένα μονοπάτι κοντά στο Σπρίνγκφιλντ, σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα του Μιζούρι (Department of Conservation), που ανάρτησε την εικόνα στο Facebook και έγινε ο κακός χαμός.

Το θέμα, μάλιστα, παρουσίασε μέχρι και το CNN.

ORBWEAVER SPIDERWEB: MDC Media Specialist Francis Skalicky snapped a pic of the orbweaver's spiderweb while out on a...

Posted by Missouri Dept. of Conservation on Wednesday, September 30, 2020

Ο περίπλοκος, κυκλικός ιστός κατασκευάστηκε ανάμεσα σε δύο δέντρα και η οπτική της φωτογραφίας τον κάνει να φαίνεται τεράστιος. Ο ιστός κατασκευάστηκε από μια αράχνη, γνωστή για τα περίπλοκα σχέδιά της. Αυτού του είδους οι αράχνες είναι μεγάλες σε μέγεθος και συνήθως τριχωτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τμήματος.

Οι αράχνες βοηθούν στον έλεγχο του πληθυσμού των μυγών και άλλων ενοχλητικών εντόμων, αλλά η συγκεκριμένη φωτογραφία μάλλον δεν παραπέμπει σε έντομα, σχολιάζει χαρακτηριστικά το CNN, αφού, όπως ανέφεραν και οι χρήστες του Facebook, αυτός είναι σίγουρα ένας ιστός στον οποίο θα μπορούσε να παγιδευτεί άνθρωπος αν βρισκόταν στο συγκεκριμένο μονοπάτι τη νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ