Αλπακά μπήκε σε γήπεδο και διέκοψε τον ποδοσφαιρικό αγώνα (vid)

Gazzetta team
Αλπακά μπήκε σε γήπεδο και διέκοψε τον ποδοσφαιρικό αγώνα (vid)
Το παιχνίδι της 7ης κατηγορίας βρισκόταν σε εξέλιξη και στο 35’, ένα Αλπακά εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο.

Ένας αγώνας ποδοσφαίρου διακόπηκε από έναν ασυνήθιστο «εισβολέα» και συγκεκριμένα ένα αλπακά, το οποίο μπήκε στο γήπεδο.

Το ματς της Carlton Athletic εναντίον της Ilkley Town στο West Yorkshire το Σάββατο σταμάτησε για 15 λεπτά όταν ο Oscar (το αλπακά δηλαδή) δραπέτευσε από ένα κοντινό αγρόκτημα και... βρέθηκε στον αγώνα.

Οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να δελεάσουν το ζώο με φαγητό ώστε να φύγει από το γήπεδο αλλά τελικά ένας αγρότης κατάφερε να το οδηγήσει εκτός.

«Το ζώο ήρθε από την είσοδο και προχώρησε στο γήπεδο. Ο διαιτητής σταμάτησε το παιχνίδι», είπε ο προπονητής της μιας ομάδας.

«Οι άνθρωποι δεν ήθελαν να το πλησιάσουν σε περίπτωση που κλωτσούσε. Στη συνέχεια κλήθηκε ο αγρότης και τελικά απομακρύνθηκε», τόνισε.

Για την ιστορία, μετά την παράξενη καθυστέρηση, η Ilkley πήρε τη νίκη με 2-0.

Τι είναι το αλπακά

Το αλπακά (Llama pacos) είναι μηρυκαστικό ζώο της οικογένειας των καμηλιδών της τάξης των αρτιοδακτύλων.

Από το τρίχωμα του αλπακά υφαίνονται υφάσματα και βελούδα, τα οποία είναι γνωστά με την ίδια ονομασία.

Τα θηλαστικά αυτά είναι ενδημικά των Άνδεων στο Περού, τη Χιλή και τη Βολιβία, όπου έχουν εξημερωθεί από τη Νεολιθική εποχή. Χρησιμοποιήθηκαν από τους Ίνκας για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Το αλπακά μοιάζει με το λάμα, αλλά είναι πολύ μικρότερο. Έχει μακρύ λαιμό, τριγωνικά αυτιά, μικρό κεφάλι και μυτερό ρύγχος.

Στο άνω χείλος έχει μια βαθιά σχισμή. Έχει ύψος περίπου 90 εκ. στο ακρώμιο και μήκος περίπου 1,5 μ. Έχει μακρύ και απαλό τρίχωμα, που μπορεί να είναι λευκό, σκούρο καστανό ή μαύρο.

(με πληροφορίες από Wikipedia)