Συγκλονίζει ο Αλέξης Παπαχελάς: «Υποτίμησα τον κορονοϊό» (vid)

Gazzetta team
Συγκλονίζει ο Αλέξης Παπαχελάς: «Υποτίμησα τον κορονοϊό» (vid)
Ο Αλέξης Παπαχελάς μίλησε για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό, ζητώντας από όλους προσοχή, καθώς όπως είπε ο ίδιος τον υποτίμησε.

Το στίγμα του για την μάχη με τον κορονοϊό, έδωσε ο Αλέξης Παπαχελάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος επέστησε την προσοχή όλων, λέγοντας: «Προσέξτε. Μείνετε σπίτι. Πάρτε το σοβαρά. Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας. Όλοι είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν την απειλή».

Μάλιστα, έχοντας περάσει και από την εντατική λόγω του Covid-19, είπε: «Βιώνουμε κάτι που είναι μεγαλύτερο από όλους μας. Είναι ένας πάρα πολύ ύπουλος ιός. Εγώ τον υποτίμησα. Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό κάτι πάρα πολύ βαρύ. Εγώ θέματα υγείας δεν είχα. Ξαφνικά βρέθηκα στην εντατική».

Μέσα από αυτή την εμπειρία του στο νοσοκομείο διαπίστωσε πόσα λίγα γνωρίζουν οι γιατροί για τον ιό. Έμαθαν κάποιες μέρες ότι «όσο πιο γερή κράση έχεις τόσο πιο επίμονος γίνεται ο ιός και σου επιτίθεται. Αυτό που κρατάω από αυτή την εμπειρία είναι οι άνθρωποι που στάθηκαν σε μένα, οι ήρωες πίσω από τις μάσκες», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους τον βοήθησαν να βγει νικητής στον αγώνα που έδωσε: «Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί». Τόνισε επίσης πως αργήσαμε όλοι να καταλάβουμε τι συμβαίνει. «Όταν πρωτοεκδηλώθηκε στην Κίνα δεν το είχα πάρει σοβαρά σαν θέμα. Εκεί που άρχισα να τρομάζω ήταν με την Ιταλία».