Σταμπουλίδης για τα σούπερ μάρκετ: Ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων στα 2 χιλιόμετραψ

Gazzetta team
Σταμπουλίδης για τα σούπερ μάρκετ: Ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων στα 2 χιλιόμετραψ
Συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων για μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, όπως ανέφερε ο κ. Σταμπουλίδης.

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ αποστέλλουμε sms 2 στο 13033 και συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

«Δεν θα επιτρέπεται να πάμε για παράδειγμα από την Αγία Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο», επεσήμανε ο κ. Σταμπουλίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως εξήγησε από τη Δευτέρα πρώτα θα πρέπει πρώτα να κλείσουμε ραντεβού με το κατάστημα και αφού λάβουμε μήνυμα από αυτό για την επίσκεψή μας συγκεκριμένη ώρα και μέρα, στη συνέχεια θα στείλουμε μήνυμα στο 13032 με το όνομά μας για να λάβουμε έγκριση η οποία ισχύει για τρεις ώρες.

Με αυτά τα αποδεικτικά ο πολίτης μεταβαίνει σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται το κατάστημα.

Τόνισε ότι για το λιανεμπόριο δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας κι ότι επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις ενώ θα υπάρχει «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ