Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Είναι θύμα φαρσέρ της ΕΛ.ΑΣ», δηλώνει ο δικηγόρος του «Ινδιάνου» (vid)

Gazzetta team
Ο δικηγόρος του «Ινδιάνου» υποστηρίζει πως είναι αθώος και τον έκλεισε φυλακή ο κουνιάδος του, που ισχυρίστηκε ότι τον είδε να ρίχνει αστυνομικό από μηχανάκι στη Νέα Σμύρνη.

Ο 30χρονος «Ινδιάνος», που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, «είναι θύμα ενός μυθομανή και σεσημασμένου φαρσέρ της ΕΛ.ΑΣ αυτόκλητου υπερασπιστή της κατά φαντασίας του έννομης τάξης», υποστηρίζει ο δικηγόρος του, σύμφωνα με το reader.gr.

Ο δικηγόρος του 30χρονου, Παύλος Σαράκης, υποστηρίζει πως ο εντολέας του είναι αθώος και «είναι θέμα τιμής» για το δικηγορικό του γραφείο να πετύχει «το συντομότερο δυνατό την αποφυλάκιση» του «Ινδιάνου» και την «βαριά ποινική καταδίκη του ψυχικά ασταθή καταγγέλλοντα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ο εντολέας μας είναι αθώος, άδικα κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε. Είναι θύμα ενός μυθομανή και σεσημασμένου φαρσέρ της ΕΛ.ΑΣ αυτόκλητου υπερασπιστή της κατά φαντασίας του έννομης τάξης. Αυτή τη φορά πέτυχε με το μύθευμά του να κλείσει φυλακή τον αθώο κουνιάδο του. Δεν θα το πετύχαινε όμως, εάν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές ακολουθούσαν τους κανόνες Δικαίου αλλά και αυτούς της κοινής λογικής.

Είναι όμως θέμα τιμής για το Δικηγορικό μου Γραφείο να πετύχουμε το συντομότερο δυνατό την αποφυλάκιση του εντολέα μας, αλλά και την βαριά ποινική καταδίκη του ψυχικά ασταθή καταγγέλλοντα».

Μάλιστα σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Live News», ο 58χρονος αυτόπτης μάρτυρας που είχε κατονομάσει τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό, είχε κατηγορηθεί από την ΕΛ.ΑΣ πριν από επτά χρόνια ότι προχωρά σε τηλεφωνήματα-φάρσες για επιθέσεις αναρχικών, για ξυλοδαρμούς ιδιωτικών αστυνομικών, για συγκρούσεις με μέλη της «Χρυσής Αυγής» κλπ.

Η δικογραφία σχηματίσθηκε ύστερα από τη διερεύνηση τηλεφωνικής κλήσης στην ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου 2014 για «εκτεταμένα επεισόδια σε εμπορικό κέντρο στην οδό Περικλέους στον Χολαργό μεταξύ ακροδεξιών και αναρχικών, όπου προκλήθηκε και τραυματισμός ενός security του εμπορικού κέντρου».

Από τους αστυνομικούς που έσπευσαν επί τόπου διαπίστωσαν ότι τίποτα απολύτως δεν είχε συμβεί και το τηλεφώνημα ήταν φάρσα. Στη δικογραφία της υπόθεσης μνημονεύεται ότι κι άλλες φορές ο ίδιος «μάρτυρας» έχει προχωρήσει σε παρόμοια, παραπλανητική ενημέρωση του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ