Νοσοκομείο Χανίων: Χειρουργήθηκε και γύρισε με... αγροτικό αυτοκίνητο στο σπίτι του

Gazzetta team
Περιστατικό που εκθέτει ανεπανόρθωτα το σύστημα υγείας συνέβη στα Χανιά όταν ένας χειρουργημένος άνδρας επέστρεψε σπίτι του με... αγροτικό(!), καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει...

Όπως έγραψε το zarpanews.gr, 69χρονος χειρουργημένος μεταφέρθηκε στο σπίτι του με αγροτικό από το Νοσοκομείο Χανίων, αφού δεν διέθετε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του. Το νοσοκομείο διαθέτει μόνο τρία ασθενοφόρα για όλο τον νομό.

Η χειρουργική επέμβαση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, ώσπου το προσωπικό ενημέρωσε τους συγγενείς του, ότι μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι του με την προϋπόθεση να μείνει αυστηρά σε κατάκλιση. Επειδή όμως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο,πρότειναν στην οικογένεια να καλέσουν ασθενοφόρο από ιδιωτική κλινική με κόστος 90 ευρώ, τα οποία όπως δηλώνουν οι ίδιοι, αδυνατούσαν να διαθέσουν.

Έτσι λοιπόν η οικογένεια μετέφερε τον ασθενή με το αγροτικό αυτοκίνητο του γιου του, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα της υγείας του!..

Παρά το γεγονός ότι οικογένεια ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου που έκανε ό,τι μπορούσε για τον άνθρωπό τους, εντούτοις η κατάληξη της μεταφοράς, αποτελεί ντροπή για μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον 21ο αιώνα, που δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες.