Lockdown: «Κληρώνει» για τα σχολεία, ποιες κατηγορίες απελευθερώνονται (pics)

Gazzetta team
Lockdown: «Κληρώνει» για τα σχολεία, ποιες κατηγορίες απελευθερώνονται (pics)
Η πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα το σχολείων και ποιες κατηγορίες αναμένεται να απελευθερωθούν από Δευτέρα.

Ημέρα ανακοινώσεων μεγαλύτερης χαλάρωσης του lockdown σήμερα, έστω και αν αυτή γίνεται με μικρά βήματα, όπως δηλαδή μειώνονται και τα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τόσο τα σχολεία, όσο και οι επιχειρήσεις-δραστηριότητες που αυτή τη στιγμή έχουν απαγορευτικό.

Από Φεβρουάριο τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία, το πρώτο κομμάτι, δηλαδή οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, μετράνε ήδη 12 μέρες που έχουν υποδεχθεί τους μαθητές και πλέον περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Όλα δείχνουν οτι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να πάρουν σειρά, όχι αυτή την εβδομάδα, αλλά την επόμενη, την 1η ημέρα Φεβρουαρίου, καθώς οι ειδικοί θέλουν να είναι σίγουροι οτι υπάρχει μεγάλη αύξηση από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Οι άλλες κατηγορίες

Από εκεί και πέρα, πολλές πιθανότητες έχουν να ανοίξουν σε τρεις μέρες τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης θεωρούν πως μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση και να υπάρξει ιχνηλάτηση των επαφών, ενώ το άνοιγμά τους θα βοηθήσει στο να μειωθούν οι ουρές έξω από τις τράπεζες.

Ανάλογες πιθανότητες έχουν το κυνήγι και το ψάρεμα, όμως μένει ερωτηματικό τι θα γίνει με τις μετακινήσεις των πολιτών για αυτό το λόγο.

Όσον αφορά τα χιονοδρομικά κέντρα, αυτά πάνε για Φεβρουάριο, όπως άφησε να εννοηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις προηγούμενες μέρες στην Βουλή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Τέλος, όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς και αυτή θα πάρει παράταση για ακόμα μία εβδομάδα. Άλλωστε σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, φαίνεται να είναι πολύ νωρίς για την απελευθέρωση των μετακινήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ