Γ.Γ ειδικών Φρουρών για την κρότου-λάμψης σε πολυκατοικία: «Δεν έσπασαν τζάμια, δεν υπήρχε τραυματισμός» (vid)

Gazzetta team
Φυσιολογική και δικαιολογημένη θεωρεί ο γ.γ των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος την ρίψη κρότου λάμψης σε πολυκατοικία.

Ένα από τα περιστατικά που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις σχετικά με την στάση της αστυνομίας χθες, στην επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου είναι αυτό που έλαβε χώρα κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Εκεί λοιπόν, η άνδρες της ΕΛ.ΑΣ κυνηγώντας μία μικρή μερίδα ατόμων, έριξε βολίδα κρότου-λάμψης μέσα σε πολυκατοικία.

Η στιγμή αυτή καταγράφηκε από γείτονα και το video άρχισε να κυκλοφορεί στα social media.

Ο γενικός γραμματέας των ειδικών, Στράτος Μαυροειδάκος φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε στο περιστατικό αυτό, δικαιολογώντας την κίνηση αυτή.

«Η πολυκατοικία είναι κοινόχρηστος χώρος, ήταν ανοιχτή η πόρτα. Όταν προσπαθεί να συλλάβει κάποιον ο αστυνομικός, σε κοινόχρηστο χώρο, μπορεί να το κάνει. Τώρα για την βολίδα κρότου λάμψης στο σημείο από ότι είδατε δεν έσπασαν τζάμια ούτε υπήρχε τραυματισμός. Απλά ενοχλεί η παρουσία της αστυνομίας και όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι στα μπαλκόνια μόνο κάτοικοι δεν είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όταν η Μαρία Αναστασοπούλου του επεσήμανε οτι μένουν άνθρωποι εκεί, ο κ. Μαυροειδάκος, δήλωσε: «Και κάποιοι άλλοι που θυμάστε τα προηγούμενα χρόνια, πετάγαν ψυγεία, μολότοφ. Δεν είναι κάτοικοι, ήταν εκεί για να τραβάνε πλάνα. Κάποιους ενοχλεί η αστυνομία», ενώ μετά συμπλήρωσε: «Μην είστε τόσο σίγουροι οτι είναι κάτοικοι. Είναι άτομα που είναι έτοιμα με τα κινητά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ