Λουκέτο στην Πυροσβεστική Κορωπίου: Πυροσβέστης που επέστρεψε από Μύκονο θετικός, 70 άνδρες σε καραντίνα

Gazzetta team
Μετά την αστυνομία, κρούσματα και στην πυροσβεστική, με την Υπηρεσία στο Κορωπί να κλείνει και 70 άντρες να έχουν μπει σε υποχρεωτική καραντίνα!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορωπίου μετά από κρούσμα κορονοϊού στο Σώμα!

Μάλιστα, εδώ και δύο μέρες το σύνολο του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σταθμού, 70 άνδρες συνολικά, είναι σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ το κτίριο απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο του ΕΟΔΥ, και πλέον η περιοχή επιχειρησιακής ευθύνης του συγκεκριμένου σταθμού καλύπτεται από τον Πυροσβεστικό Σταθμό του Μαρκόπουλου και ομάδα της ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», πριν από μία εβδομάδα πυροσβέστης, που επέστρεψε στην υπηρεσία του από διακοπές στη Μύκονο, μετά την άφιξή του στην Αθήνα υποβλήθηκε σε εξετάσεις για κορονοϊό, οι οποίες, όμως, βγήκαν αρνητικές. Έτσι, εντάχθηκε κανονικά στη μονάδα του και άρχισε να εκτελεί υπηρεσίες, και μάλιστα -λόγω των αδειών- εργάστηκε σε διάφορες ομάδες, με πάρα πολλούς συναδέλφους του.

Τρεις ημέρες αργότερα, ωστόσο, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα, που παρέπεμπαν σε Covid-19, οπότε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εκεί, μετά από νέες εξετάσεις, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Από την ιχνηλάτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με πολλούς συναδέλφους του, οι οποίοι επίσης είχαν εργαστεί με άλλους σε διάφορες βάρδιες, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μπει σε καραντίνα το σύνολο του προσωπικού, και ο Πυροσβεστικός Σταθμός να απολυμανθεί και να κλείσει.

Θυμίζουμε, κρούσματα κορονοϊού υπάρχουν εδώ και μέρες στην αστυνομία. Τουλάχιστον 14 αστυνομικοί, από τα τμήματα Ομονοίας, τον Άγιο Παντελεήμονα, από την Πατησίων, αλλά και την περιοχή της Βάρης-Βουλιαγμένης και την υποδιεύθυνση Τροχαίας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Στη Θεσσαλονίκη, δε, περισσότεροι από 50 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα.