Τσιόδρας: «Δεν κάνουμε πείραμα με τα παιδιά, μας ανησυχεί η υγεία τους»

Gazzetta team
Ο Σωτήρης Τσιόδρας τοποθετήθηκε περαιτέρω για το σταδιακό άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και την πιθανότητα να νοσήσουν παιδιά από τον κορονοϊό.

Ο Λοιμωξιολόγος και Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ερωτηθείς για το άνοιγμα σχολείων, τους όρους που θα γίνει αυτό, το αν θα δοθεί προτεραιότητα στην Γ' Λυκείου, το πως θα πειστούν παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα και για τα σχολικά που αερίζονται καλά και αν είναι παρακινδυνευμένη η λογική «εφαρμόζω ανοσία στην αγέλη, ξεκινώντας από τα παιδιά, τα οποία κολλούν τους ενήλικες», είπε:

«Η επιτροπή εισηγήθηκε την σταδιακή και υπό προϋποθέσεις έναρξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πάντα θέτοντας ως γνώμονα την παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων. Για όλα αυτά τα υποερωτήματα, έχουν οριστεί υποεπιτροπές, που θα τα συζητήσουν ένα προς ένα. Ούτε σαφή ημερομηνία βάλαμε, ούτε τον σαφή τρόπο που θα λειτουργήσει αυτή η σταδιακή επάνοδος. Θέλει πολλή προσοχή, πολλή μέριμνα για αυτά τα ερωτήματα που είναι σημαντικά.

Νομίζω η επιστημονική θέση αυτή την στιγμή ότι ο πληθυσμός των παιδιών κινδυνεύει λιγότερο και φαίνεται να μεταδίδει και λιγότερο. Φυσικά και μπορεί να υπάρχουν γεγονότα μετάδοσης και νόσου μέσα στον παιδικό πληθυσμό, αλλά είναι πολύ λιγότερα από τον ενήλικο πληθυσμό. Αυτό είναι σαφές, σε όλο τον κόσμο αυτή είναι μια σταθερή, μόνιμη εικόνα.

Μην νομίζετε ότι μας ανησυχεί λιγότερο η υγεία των παιδιών μας ή η δυνατότητα να μεταδώσουν μεταξύ τους ή ακόμα και η πιθανότητα να αρρωστήσουν σοβαρά. Δεν είναι ένα πείραμα, στο οποίο θέλουμε να πάθουν κάτι κακό τα παιδιά μας, είναι μια επιστημονική πρόταση. Εμείς εισηγούμαστε, η Πολιτεία θα αποφασίσει».