Κορονοϊός: Προβληματισμός για τα κρούσματα στις κλινικές Ταξιάρχαι και Κασταλία, ο εκνευρισμός Τσιόδρα (vid)

Gazzetta team
Σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμό έχουν εγείρει τα πιθανά λάθη που μετέτρεψαν δύο ιδιωτικές κλινικές σε «υγιειονομικές βόμβες».

Ήδη, έχει δοθεί εντολή για άμεση διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Βαγγέλη Ιωαννίδη για την υπόθεση των κρουσμάτων Covid-19 που εντοπίστηκαν σε ιδιωτικές κλινικές στο Περιστέρι και το Ελληνικό.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την μορφή κατεπείγοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών, που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Τι συνέβη με τις δύο κλινικές

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν σε δύο ιδιωτικές κλινικές σε Περιστέρι και Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις άνθρωποι κατέληξαν στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι τους ενώ, αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν νεκρό στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι βρέθηκαν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, 28 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 13 αφορούν σε τροφίμους, 11 σε εργαζόμενους και 4 που ήταν αυτά που σήμαναν συναγερμό.

Στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό, ολοκληρώθηκε χθες η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους.Τα πρώτα 110 δείγματα που ελέγχθησαν ήταν αρνητικά.

Ο εκνευρισμός Τσιόδρα

Κάτι παραπάνω από εμφανής ήταν ο εκνευρισμός Τσιόδρα για τα κρούσματα στις δυο κλινικές.

Κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, το απόγευμα της Πέμπτης, ο λοιμωξιολόγος, σε αυστηρό τόνο είπε: Στεναχωρούμαι να λέω πως απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας, οδηγούν σε εστιακές αναζωπυρώσεις. Εάν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα ησυχάσουμε. Σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις επιδημίας σε χώρους όπου δεν υπήρξε η αντίστοιχη επαγρύπνηση, που θα περιμέναμε από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό.

Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνησή μας, να ανάβουν συνεχώς εστίες μετάδοσης. Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων, είναι άδικη για όλους όσοι προσέχουν.

Πηγή: Reader.gr