Τι σημαίνει η «κυλιόμενη και μακρόσυρτη άρση των μέτρων» (vid)

Gazzetta team
Τι σημαίνει η «κυλιόμενη και μακρόσυρτη άρση των μέτρων» (vid)
Ο Νίκος Σύψας εξήγησε τι σημαίνει η «κυλιόμενη και μακρόσυρτη άρση των μέτρων» που λένε επιστήμονες και κυβερνητικά στελέχη.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, οι πληροφορίες που έβλεπαν το φως εμπεριείχαν μία φράση που εν μέρει χρειάζεται μετάφραση...

Αυτή μάλιστα, την επανέλαβε και ο καθηγητής, Νίκος Σύψας κατά την εμφάνισή του στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, όταν ρωτήθηκε για το πότε θα αρχίσουμε έστω και τμηματικά να επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα.

Είπε λοιπόν οτι θα είναι μία «κυλιόμενη και μακρόσυρτη άρση των μέτρων», κάτι που έχουν επαναλάβει όλοι οι επιστήμονες, αλλά και κυβερνητικά στελέχη όπως ο Στέλιος Πέτσας, που έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ο Νίκος Σύψας, όταν κλήθηκε να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό, είπε πως το μακρόσυρτη πάει στο ενδεχόμενο τα περισσότερα (σ.σ. όχι όλα) μέτρα να χρειαστεί να φτάσουμε Ιούνιο για να δούμε την άρση τους.

Μάλιστα, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αυτό είναι με το καλό σενάριο που δεν προβλέπει παρεκτροπή στην αύξηση των κρουσμάτων.

Όσον αφορά τώρα το κυλυόμενη, είπε: «Θα λάβουμε τα μέτρα για ένα χρονικό διάστημα., Αν δούμε οτι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, τότε θα επιβάλουμε ξανά. Η άρση δεν θα είναι μόνιμη, αλλά θα γίνεται επανεκτίμηση κάθε στιγμή».