Κορονοϊός: Τι ισχύει για τη σίτιση αδέσποτων ζώων (vid)

Gazzetta team
Διευκρινίσεις αναφορικά με το τι θα πρέπει να κάνουν όσοι συμπολίτες μας ταΐζουν αδέσποτα ζώα, έδωσε κατά την καθημερινή ενημέρωση για τον Covid-19, o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κύριος Χαρδαλιάς δήλωσε όσον αφορά όσους φροντίζουν αδέσποτα εν μέσω κορονοϊού:

«Μέτρο σχετικά με το οποίο θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση σχετικά με τους φίλους μας, οι οποίοι φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού».

«Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, θα πρέπει να δικτυωθεί και να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για ν’ αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση του περιορισμού κυκλοφορίας. Άρα στην περίπτωση αυτή δηλαδή ταΐσματος των αδέσποτων εκτός δήμου κατοικίας μας, απαιτείται αυτοοργάνωση και συνεννόηση με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους δήμους της περιοχής που είναι τα ζώα», προσέθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην ενημέρωση για τον Covid-19.

«Για τους συμπολίτες μας που φροντίζουν αδέσποτα στο δήμο τους, στην περιοχή τους. Έχουμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) και τον πρόεδρο της, δήμαρχο Τρικκαίων, κύριο Παπαστεργίου και μέσα στις επόμενες ώρες, θα υπάρξει από τους δήμους και μέσω του site της ΚΕΔΕ, η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α’ για εκείνους που έχουν αναλάβει σίτιση αδέσποτων ζώων. Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για τη διαχείριση των σχετικών θεμάτων, γραφείο κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης θα απαιτείται αναφορά του σημείου στο οποίο βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνάει τις τρεις ώρες», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέλος o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατέληξε λέγοντας ότι «η βεβαίωση της κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης, η περίπτωση Β1, περί επισκέψεως σε γιατρό, ισχύει βεβαίως και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο».

Πηγή: reader.gr