Κοροναϊός: Τι μελετά η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους γονείς μαθητών

Gazzetta team
Μια δύσκολη εξίσωση έχει να λύσει η κυβέρνηση, ενόψει των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού μετά το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 ημέρες.

Μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημόσιων και ιδιωτικών για τις επόμενες 14 ημέρες, από το υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση καλείται να δώσει απάντηση σε ένα ακόμα πρόβλημα που ακολουθεί.

Τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι γονείς μαθητών, με την επίβλεψη των παιδιών που δεν θα βρίσκονται στο σχολείο.

Το συνολικό θέμα, μαζί με τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και θέσεων εργασίας, απασχόλησε σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Οι τρεις υπουργοί, συμφώνησαν πως:

  • Το Κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικά μέτρα, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.
  • Θα διευκολυνθούν εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη.

Ακόμα, συμφώνησαν πως Πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι «θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του κορονοϊού.

Πηγή: Reader.gr