Καρναβαλική «ανυπακοή» σε Πάτρα και Ξάνθη: Χιλιάδες στους δρόμους (vids)

Gazzetta team
Μόνο τα άρματα λείπουν από Πάτρα και Ξάνθη, με χιλιάδες καρναβαλιστές να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, αγνοώντας την απαγόρευση λόγω κοροναϊού!

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και: «Τα καρναβάλια δεν θα γίνουν, αλλά θα γίνουν».

Παρά την απαγόρευση λόγω του κοροναϊού, χιλιάδες καρναβαλιστές έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της Πάτρας και της Ξάνθης (αλλά και αλλού, στη Νάουσα, για παράδειγμα, νωρίτερα, συνέβη το ίδιο), ξεφαντώνοντας και κάνοντας τη νύχτα μέρα με δεκάδες βεγγαλικά!

Επίσημα, καρναβάλι δεν υπάρχει πουθενά, όπως δεν υπάρχουν, φυσικά, άρματα, με όλες τις διοργανώσεις να έχουν ακυρωθεί.

Στην ουσία του πράγματος, όμως, υπάρχει κανονικότητα, αφού αυθόρμητα οι άνθρωποι ντύθηκαν, πήραν τις σφυρίχτρες τους και με κέφι, ίσως και μεγαλύτερο από άλλες χρονιές, έχουν αψηφήσει τόσο την απαγόρευση της κυβέρνησης όσο και τον κοροναϊό.

Στην Πάτρα, συγκεκριμένα, οι δρόμοι και τα καταστήματα είναι γεμάτα με κόσμο, που χορεύει και διασκεδάζει σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Η αστυνομία, θυμίζουμε, έκανε κάποιες προσπάθειες το απόγευμα του Σαββάτου να αποτρέψει τους καρναβαλιστές, αλλά χωρίς επιτυχία.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και την Κυριακή, καθώς τα περισσότερα γκρουπ θα βγουν να παρελάσουν, αλλά, όπως προείπαμε, χωρίς άρματα.

Στο μεταξύ, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι, παρότι οι επιχειρηματίες της Πάτρας είχαν μουδιάσει με την απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλλει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, φέρονται να δηλώνουν τώρα ενθουσιασμένοι, καθώς οι ακυρώσεις στις αφίξεις και τις κρατήσεις υπολογίζεται πως δεν ξεπερνούν το 15%!

Όπως λένε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, οι επισκέπτες αιφνιδίασαν την πόλη, που περίμενε να γιορτάσει μόνη της φέτος τις Απόκριες, αλλά είδαν, τελικά, χιλιάδες κόσμου να φτάνει στην Πάτρα το Σάββατο.

Φαίνεται πως ελάχιστοι πτοήθηκαν από τον κοροναϊό.