Εγκλωβίστηκαν οδηγοί χωρίς αλυσίδες στον Ομαλό, γκρέιντερ έπαθε λάστιχο, φορτωτής δεν έχει φώτα (pics & vid)

Gazzetta team
Το απόλυτο... φιάσκο στον Ομαλό, με δεκάδες οδηγούς να ανεβαίνουν το βουνό χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες και να έχουν κολλήσει στα χιόνια, γκρέιντερ να παθαίνει λάστιχο και να έχει επίσης ακινητοποιηθεί και έναν φορτωτή να επιχειρεί... χωρίς φώτα!

Απίστευτη ταλαιπωρία στην Κρήτη για δεκάδες οδηγούς, οι οποίοι, όμως, φέρουν και αυτοί ευθύνη για όσα τους συμβαίνουν...

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, Χανιώτες εκδρομείς, όχι μόνο αψήφισαν τη μανία της «Ζηνοβίας» και τις οδηγίες των αρχών, ανεβαίνοντας στον χιονισμένο Ομαλό για εκδρομή το απόγευμα της Κυριακής, αλλά δεν έβαλαν καν αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα δεκάδες να έχουν κολλήσει τώρα στα χιόνια και να μην μπορούν να επιστρέψουν!

Ωστόσο, υπάρχει και συνέχεια στην ταλαιπωρία τους...

Διότι, μπορεί η επέμβαση των αρμόδιων αρχών να ήταν άμεση, καθώς γύρω στις 17:00 ένα μηχάνημα γκρέιντερ της περιφέρειας έσπευσε να καθαρίσει τον δρόμο από το χιόνι και να διευκολύνει την κυκλοφορία, ωστόσο... έπαθε λάστιχο, με αποτέλεσμα να έχει ακινητοποιηθεί και αυτό!

Λίγο πριν τις 19:00, δε, εστάλη από τον Δήμο Πλατανιά ένας φορτωτής για να βοηθήσει την κατάσταση, ο οποίος, όμως, δεν έχει φώτα!

Οι αρχές, να σημειώσουμε, έχουν διακόψει την κυκλοφορία από τους Λάκκους και πάνω, όπου δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί και φαντάζει δύσκολη η επιστροφή τους, η οποία, μέσα στο σκοτάδι και τη χαμηλή ορατότητα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης σε δηλώσεις του στο zarpanews.gr υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ωστόσο επέρριψε ευθύνες στους απερίσκεπτους οδηγούς, που ανεβαίνουν στον χιονιά, χωρίς τη χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων.

«Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια…

Άμα δεν έχουν μυαλό οι οδηγοί, αυτά συμβαίνουν.

Το γκρέιντερ, που πήγε πριν από δύο ώρες, έπαθε λάστιχο και στη συνέχεια ανέβηκε ένας φορτωτής, πέρασε τους Λάκκους και πλησιάζει στις στροφές που κατεβαίνουν για το Λιβάδι του Ομαλού.

Σύντομα ελπίζουμε να έχει κατέβει στα μαγαζιά, για να αρχίσει ο απεγκλωβισμός των οδηγών. Αρκεί, όμως, να φανταστείτε ότι ακόμη και πίσω από τον φορτωτή, τα αυτοκίνητα, που ακολουθούσαν χωρίς αλυσίδες, ήταν ουρά», τόνισε ο δήμαρχος -πριν μάθει, προφανώς, ότι ο φορτωτής... έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.