Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω «εισπράκτορας» σπείρας που έκανε τηλεφωνικές απάτες

Gazzetta team
Με χειροπέδες οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ένας 56χρονος Βούλγαρος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα επιχειρούσε να εξαπατήσει ηλικιωμένους με την... κλασική πλέον μέθοδο της άμεσης ιατρικής ανάγκης για στενό συγγενικό τους πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν τον «εισπράκτορα» της εγκληματικής οργάνωσης στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο τρόπος δράσης αρκετά απλός και γνώριμος πλέον στην ΕΛ.ΑΣ.: Οι δράστες τηλεφωνούσαν μεταμεσονύκτιες ώρες σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η σύλληψη του «εισπράκτορα» έγινε επ’ αυτοφώρω, την ώρα που παραλάμβανε από ηλικιωμένη το ποσό των 5.000 ευρώ για δήθεν χειρουργική επέμβαση του παιδιού της. Η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη και φρόντισε να ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να στήνουν καρτέρι και να περνούν χειροπέδες στο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί ότι ο 56χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη εμπλέκεται σε δύο περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης στην περιοχή της Παραμυθιάς και του Αγρινίου, καθώς και σε τουλάχιστον 15 απόπειρες απάτης σε περιοχές της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων.

Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στις 9.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον πάνω από 269.000 ευρώ.

Πηγή: reader.gr