Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια: Εκκενώνεται και τέταρτο χωριό (vids)

Gazzetta team
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Εύβοια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρο το νησί που δοκιμάζεται από την μεγάλη πυρκαγιά που καίει το σπάνιο πευκοδάσος Natura πολύ κοντά στα Ψαχνά.

Επιπλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες ζήτησαν την άμεση συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ ήδη τα χωριά Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Μακρυμάλλη έχουν εκκενωθεί από τους κατοίκους τους, ενώ λίγο πριν τις 5 το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης των περίπου 50 κατοίκων του χωριού Πλατάνα.

Μάλιστα, στο χωριό Μακρυμάλλη έχουν σημειωθεί ήδη υλικές ζημιές στα πρώτα σπίτια του οικισμού, ενώ το αναφορές κατοίκων στο Κοντοδεσπότι αναφέρουν πως το χωριό είναι κυριολεκτικά περικυκλωμένο από τις φλόγες.

Σημειώνεται πως στο μέτωπο της Εύβοιας παλεύουν με τις φλόγες περισσότεροι από 220 πυροσβέστες με 75 οχήματα, με τη συνδρομή έξι πυροσβεστικών αεροσκαφών κι έξι ελικοπτέρων, ενώ επί ποδός βρίσκονται δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, εθελοντές και υδροφόρες των Δήμων και της Περιφέρειας.