«Δεν έχει πάει μακριά», εκτιμούν στην ΕΛΑΣ για την απόδραση του Ζαν Κλωντ Όσβαλντ

Gazzetta team
Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής μπαίνουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε ο Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, αλλά και οι πρακτικές που χρησιμοποίησε.

Ακόμη και το γεγονός ότι άφησε ανοικτή πόρτα του διαμερίσματος που διέμενε στην περιοχή στου Ζωγράφου, φανερώνουν βιασύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζαν Κλωντ Όσβαλντ χρησιμοποίησε έναν κόφτη με τον οποίον έκοψε τον ιμάντα της συσκευής γεοντοπισμού (βραχιολάκι). Φεύγοντας το πρώην στέλεχος ελβετικής τράπεζας που κατηγορείται για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων της Siemens» και των υποβρυχίων, πήρε μαζί του κάποια λιγοστά ρούχα και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν τις επαφές του το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ αναμένεται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εξετάσουν τις πιο πρόσφατες επικοινωνίες του, ανταλλαγή μηνυμάτων SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η πιθανότερη εκδοχή είναι ο Όσβαλντ να έχει βρει προσωρινό καταφύγιο στα περίχωρα της Αττικής, περιμένοντας να καταλαγιάσει ο ντόρος και στη συνέχεια να επιχειρήσει διαφύγει στο εξωτερικό.


Πηγή: reader.gr