Ταυτοποίησεις μελών του «Ρουβίκωνα» για την επίθεση στο Υπ.Εξωτερικών

Gazzetta team
Δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 39 ετών, ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ότι συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων τα οποία, που με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, στις 22 Ιουλίου 2018 προκάλεσαν φθορές με τη ρίψη μπογιάς, στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών,

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου δέκα μέλη της αναρχικής ομάδας έκαναν, στις 18:30 το απόγευμα, επίθεση με μπογιές και έγραψαν συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Αθήνας και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν. Το υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει μέσω… πηγών την επίθεση, αναφέροντας πως «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

Επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκε ένας 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων τα οποία στις 2 Μαρτίου 2018, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, επιτέθηκαν με ρίψη πλήθους βομβών μολότοφ, μαρμάρων, πετρών κ.λπ. σε αστυνομικούς των ΜΑΤ που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στο σημείο. Εκείνη τη νύχτα, τα Εξάρχεια καίγονταν για περίπου 3 ώρες, καθώς από τις 2:00 έως τις 5:00 τα ξημερώματα κουκουλοφόροι πέταγαν βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις της Αστυνομίας. Από την δράση των αγνώστων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Ταυτοποιήθηκε άτομο για την επίθεση στον Πάνο Καμμένο

Τέλος, από την Κρατική Ασφάλεια, ταυτοποιήθηκε κι ένα αλλοδαπός ηλικίας 23 ετών, ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων τα οποία στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, επιτέθηκαν εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του καθώς και την πρόκληση φθορών σε συνοδευτικά οχήματα. Ο κ. Καμμένος είχε επιχειρήσει να συμμετάσχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., οι παραπάνω ταυτοποιήσεις θα συσχετιστούν με τις σχετικές ποινικές δικογραφίες.

Πηγή: reader.gr