Αμίρ: «Φοβήθηκα πάρα πολύ»

Gazzetta team
Τον φόβο που έζησε κατά την επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του τα ξημερώματα της Παρασκευής, περιγράφει ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν.

«Πέταξαν πέτρες και δύο μπουκάλια στο δωμάτιο όπου κοιμάμαι. Φοβήθηκα πάρα πολύ, και εγώ και η οικογένειά μου», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο o Αμίρ. «Ήταν περίπου πέντε άτομα και φώναζαν όταν επιτέθηκαν στο σπίτι μας», πρόσθεσε ο 11χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου, άγνωστοι επιτέθηκαν στην οικία που διαμένει η οικογένεια του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη, πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν φθορές.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και τον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η Αστυνομία εξετάζει κι άλλα ενδεχόμενα πέραν της ρατσιστικής επίθεσης και βάσει ενός ακόμα σεναρίου η επίθεση μπορεί να έγινε από ένοικο της πολυκατοικίας, ειδικότερα από άνδρα που διαμένει στον πρώτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας όπου στεγάζεται η οικογένεια του Αμιρ και φέρεται να ταλαιπωρείται από σχιζοφρενική διαταραχή. Οι Αρχές αναζητούν και υλικό από κάμερες, ώστε να διαπιστώσουν τον αριθμό των δραστών.

Η οικογένεια, η οποία υπάγεται στο πρόγραμμα στέγασης προσφύγων, ζήτησε τη μετακίνησή της μετά το θλιβερό συμβάν.

Ο 11χρονος Αμίρ τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου καθώς, ενώ είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στην τάξη του στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Δάφνης δεν κράτησε τελικά την σημαία αλλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου του.

Το γεγονός έλαβε μεγάλη έκταση με αποτέλεσμα να υπάρξουν ανακοινώσεις από όλα τα κόμματα αλλά και πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να εξετάσει το περιστατικό με την αφαίρεση της σημαίας.

Πηγή: reader.gr