George Floyd: 5 πράγματα που άλλαξε στον κόσμο η δολοφονία του (pics & vids)

Gazzetta team
George Floyd: 5 πράγματα που άλλαξε στον κόσμο η δολοφονία του (pics & vids)
Η δολοφονία του George Floyd ξύπνησε τις ΗΠΑ από τον ρατσιστικό λήθαργο και την ανάγκασε να κοιτάξει το πρόβλημα κατάματα.

Όσο οξύμωρο και αν φαίνεται, είναι η αλήθεια... Η δολοφονία του George Floyd ανάγκασε τις ΗΠΑ και ένα μεγάλο κομμάτι του πλανήτη, όχι απλά να αναγνωρίσει το πρόβλημα του ρατσισμού που υπάρχει, αλλά να το κοιτάξει κατάματα και να ψάξει λύσεις για να το αντιμετωπίσει.

Από πέρυσι τον Μάιο μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει. Έχουν δρόμο μπροστά τους για να φτάσουν σε ένα επίπεδο κανονικότητας πάνω στο θέμα αυτό, όμως ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα.

Πάμε να δούμε τα 5 πράγματα που έχουν αλλάξει από πέρυσι τέτοια εποχή...

Μνημεία ρατσιστών αποκαθηλώθηκαν

Πόλεις των ΗΠΑ άλλαξαν

Πόλεις των ΗΠΑ άλλαξαν

Παραγωγές κατέβηκαν πλατφόρμες

Άλλαξαν οι νόμοι

Οι ΗΠΑ κατάλαβαν τα υψηλά επίπεδα ρατσισμού

Οι ΗΠΑ κατάλαβαν τα υψηλά επίπεδα ρατσισμού

Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για την δολοφονία του George Floyd, δεκάδες αγάλματα ανθρώπων με ρατσιστικό ιστορικό αποκαθηλώθηκαν, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στις ΗΠΑ είναι του John C. Calhoun στο Charleston και του Stonewall Jackson στο Richmond.

Το σημείο της δολοφονίας του George Floyd πλέον δεν μαζεύει κόσμο που απλά περνάει από εκεί, αλλά κυρίως ανθρώπους που θέλουν να εκφράσουν την θλίψη τους για την ρατσιστική βία, να δείξουν οτι την δεν έχουν ξεχάσει τον τρόπο που έχασε την ζωή του, ενώ η συγκεκριμένη διασταύρωση έχει γίνει αφετηρία αρκετών συγκεντρώσεων. Στην Ουάσιγκτον, ένα τμήμα κοντά στον Λευκό Οίκο όπου συγκεντρώνονταν οι διαδηλωτές πλέον ονομάζεται Black Lives Matter Plaza, ενώ γκράφιτι με το όνομα του κινήματος έχουν γεμίσει όλη την χώρα.
Δεκάδες ταινίες είτε κατέβηκαν από πλατφόρμες, είτε έγιναν ακατάλληλες για παρακολούθηση από πολύ μικρά παιδιά. Η Disney για παράδειγμα έβαλε ενημερωμένη προειδοποίηση για τον «Peter Pan», το «Dumbo», ενώ το Netflix κατέβασε το «Little Britain» και το «The League of Gentlemen».

Στη Μινεάπολις πλέον απαγορεύεται η λαβή πνιγμού κατά την διάρκεια της σύλληψης, ενώ στο Λούισβιλ η αιφνιδιαστική αστυνομική επιδρομή, καθώς σε μία τέτοια έχασε την ζωή της η Breonna Taylor.

Αν και ακόμα έχουν δρόμο μπροστά τους, στις ΗΠΑ, έχουν καταλάβει πλέον το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα του ρατσισμού. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου ήταν τόσο πολύ δυνατές και το μήνυμα που έστειλε τόσο ισχυρό που ακόμα και όσοι εσκεμμένα δεν έκλειναν τα μάτια σε τέτοιες συμπεριφορές αναγκάστηκαν πάρουν θέση.