«Ρατσιστικό ψάρι»: Βανδάλισαν τη Μικρή Γοργόνα στην Κοπεγχάγη! (pics)

Gazzetta team
«Ρατσιστικό ψάρι»: Βανδάλισαν τη Μικρή Γοργόνα στην Κοπεγχάγη! (pics)
Το περίφημο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Κοπεγχάγη έπεσε θύμα βανδαλισμού, πιθανότατα από διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter!

Τη φράση «ρατσιστικό ψάρι» γραμμένη με μπογιά στη βάση της Μικρής Γοργόνας, του περίφημου αγάλματος της Κοπεγχάγης, που προσελκύει κάθε χρόνο 1 εκατομμύριο τουρίστες, είδαν έκπληκτοι σήμερα (3/7) στην πρωτεύουσα της Δανίας!

Η Μικρή Γοργόνα, ωστόσο, που βρίσκεται 107 χρόνια στον βράχο απέναντι από το λιμάνι, τιμώντας το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα βανδαλισμού, μεταξύ άλλων από διαδηλωτές κατά της φαλαινοθηρίας και ακτιβιστές για τη δημοκρατία, ενώ έχει αποκεφαλιστεί και δύο φορές!

Πιθανότατα, αυτήν τη φορά βρίσκονται διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter πίσω από τον βανδαλισμό, που επιτίθενται, θυμίζουμε, σε ολόκληρο τον κόσμο, κατά αγαλμάτων προσωπικοτήτων που θεωρείται πως έπαιξαν κάποιον ρόλο στο αποικιακό παρελθόν.

Η Άνε Γκρουμ-Σβένσεν, πάντως, του Κέντρου Άντερσεν στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας, δήλωσε: «Δυσκολεύομαι να καταλάβω ποιο είναι το ρατσιστικό στοιχείο στο παραμύθι της Μικρής Γοργόνας».