Βρετανία: Δύο χρόνια κάθειρξη σε όποιον βήχει εσκεμμένα μπροστά σε αστυνομικούς

Gazzetta team
Αντιμέτωπος με κάθειρξη δύο ετών θα είναι στη Βρετανία όποιος ισχυρίζεται ψευδώς ότι νοσεί από τον κορονοϊό και βήχει εσκεμμένα προς τα μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Την είδηση έκανε γνωστή ο διευθυντής εισαγγελικών αρχών, Μαξ Χιλ, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες τις τελευταίες ημέρες πως πολίτες έβηξαν μπροστά στα πρόσωπα αστυνομικών, μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και εργαζόμενων σε καταστήματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι υπεύθυνοι ενδέχεται να κατηγορηθούν για επίθεση λόγω αυτής της ενέργειάς τους, όπως εξήγησε ο αξιωματούχος.

«Τα μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών είναι πιο απαραίτητα από ποτέ, καθώς η κοινωνία ενώνει τις δυνάμεις της, για να αντιμετωπίσει την πανδημία του Covid-19. Είμαι σοκαρισμένος από τις πληροφορίες ότι άνθρωποι, που ισχυρίζονται ότι νοσούν από τον κορονοϊό βήχουν εσκεμμένα μπροστά σε αστυνομικούς και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. Ας είμαι ξεκάθαρος: Πρόκειται για έγκλημα και πρέπει να σταματήσει», πρόσθεσε κατηγορηματικά.

Σε βάρος 45χρονου άνδρα απαγγέλθηκαν την Τετάρτη (25/03) τρεις κατηγορίες για επίθεση εναντίον μέλους των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών, αφού, ισχυρίστηκε ότι έχει κορονοϊό κι έβηξε απευθείας στα πρόσωπα αστυνομικών στο Λονδίνο, όπου και τον είχαν συλλάβει για ένα άλλο αδίκημα, ανέφερε η Γενική Εισαγγελία.

Στο Μπλάκμπερν, στη βόρεια Αγγλία, ένας 40χρονος οδηγήθηκε τη Δευτέρα (23/03) στη φυλακή, αφού απείλησε να φτύσει αστυνομικούς, που τον ρώτησαν γιατί κυκλοφορούσε έξω, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για περιορισμούς στις κοινωνικές συναθροίσεις.