Κορονοϊός: Απαγορεύθηκε στην Ιταλία η μετακίνηση εκτός Δήμων

Gazzetta team
Ακόμα πιο αυστηρά κάνει τα μέτρα της η Ιταλία, καθώς τώρα απαγορεύθηκε στους πολίτες η μετακίνησή τους εκτό των Δήμων, στους οποίους διαμένουν.

Οι Υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας της γειτονικής χώρας πήραν μια νέα απόφαση, προκειμένου να καταλαγιάσουν το κακό που τους έχει βρει με τον κορονοϊό.

Πλέον, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών, εκτός των Δήμων, στους οποίους διαμένουν μόνιμα και αυτό αφορά ακόμα και τα ιδιωτικά και δημόσια μέσα μεταφοράς.

Εξαίρεση ισχύει για όσους πρέπει να μετακινηθούν για «λόγους εργασίας απόλυτης ανάγκης ή έχουν αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Κυριακής (22/03) στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μιλάνο δεν επετράπη σε εκατοντάδες άτομα η επιβίβαση με προορισμό το Νότο, καθώς η αιτιολογία τους για το ταξίδι δεν κρίθηκε επαρκής κατά τον έλεγχο από αστυνομικούς και τους καραμπινιέρους.

Επίσης, οι νότιες περιφέρειες της Καλαβρίας και της Μπαζιλικάτα αποφάσισαν να απαγορεύσουν αυστηρά την είσοδο και την έξοδο σε μονίμους κατοίκους και μη, μέχρι τις 3 Απριλίου, ενώ στην πόλη Φόντι, νότια της Ρώμης, δημιουργήθηκε μια νέα «κόκκινη ζώνη» με απαγόρευση εισόδου και εξόδου και παύση κάθε εργασιακής δραστηριότητας, μετά τα 40 νέα κρούσματα Covid-19, κυρίως σε ηλικιωμένους, μετά τη συμμετοχή τους σε γιορτή για το τέλος του καρναβαλιού.