Κύπριος ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ

Gazzetta team
Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο κ. Κοτζιάς τον ενημέρωσε για την κατάσταση, καθώς και για τις προθέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και το σκοπό του δημοψηφίσματος.
Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του κυπριακού λαού προς τον ελληνικό.

Ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή επικοινωνία του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο ομόλογός του τον ενημέρωσε για την κατάσταση, καθώς και για τις προθέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και το σκοπό του δημοψηφίσματος.

«Εξέφρασα στον ίδιο την πλήρη συμπαράσταση του κυπριακού λαού προς τον ελληνικό λαό και προς την Ελλάδα», είπε ο κ. Κασουλίδης. Πρόσθεσε ότι ένας από τους λόγους της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και στη συνέχεια στον πυρήνα της, στην Ευρωζώνης, ήταν η παρουσία της Ελλάδας.

«Αν δεν ήταν η Ελλάδα να μας βοηθήσει, δεν θα ήμασταν σήμερα μέλος της ΕΕ», ανέφερε ο κ. Κασουλίδης.

Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του ελληνικού λαού, ένα πρέπει να είναι το τελικό γεγονός, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης και ότι θα βρεθεί ο τρόπος για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να μπει σε πορεία ανάπτυξης και ευημερίας, μετά τα όσα έχει υποστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, είπε.

Πηγή: protothema.gr