Μάλλον θα μικρύνει ο «Μεγάλος Περίπατος»

Gazzetta team
Μάλλον θα μικρύνει ο «Μεγάλος Περίπατος»
Ανοιχτοί θα μείνουν, όπως όλα δείχνουν, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας που ήταν να κλείσουν λόγω του «Μεγάλου Περίπατου».

Ο «Μεγάλος Περίπατος» είναι πολύ πιθανό να μην υλοποιηθεί στο 100%, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο που υπήρχε.

Αυτό τουλάχιστον μπορεί να πει κάποιος μετά το χθεσινό μαραθώνιο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, όπου η ψήφιση των αλλαγών στο σχέδιο μετατέθηκε για τις 27 Ιουλίου.

Βλέπετε, νωρίτερα συζητήθηκε η κίνηση να ξηλωθούν τα παγκάκια από την Πλατεία Βικτωρίας για να μην κάθονται οι πρόσφυγες και όχι μόνο, με αποτέλεσμα μετά από 4 ώρες συνεδρίασης να μην έχει ειπωθεί κουβέντα για τις αλλαγές στο «Μεγάλο Περίπατο».

Για αυτό μάλιστα είχε κληθεί και ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γ. Γιαννής, προκειμένου να παρουσιάσει την εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη και να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του σχεδίου.

Λόγω του περασμένου της ώρας όμως, ουδέποτε πήρε τον λόγο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας όμως, πρόθεση του δήμου είναι τελικά να αφήσει ελεύθερη την κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους που θα ήταν κλειστοί: Για παράδειγμα η Ερμού, η Αθήνας, αλλά και μικρότεροι όπως η Πεσπαζόγλου ή κάποιοι από τους δρόμου στην Πλάκα που ήταν να μπει απαγορευτικό.