Γιατί αξίζει να σκεφτείς να καταψύξεις τους υδατάνθρακες πριν τους καταναλώσεις
Αν θέλετε να αποτρέψετε τις απότομες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα και να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας σταθερά, το να βάλετε τρόφιμα όπως το λευκό ρύζι ή τα ζυμαρικά στην κατάψυξη πριν τα φάτε μπορεί να βοηθήσει.
Το μαγείρεμα, το πάγωμα και το ξαναζέσταμα υδατανθράκων όπως το ρύζι και οι πατάτες δημιουργεί ανθεκτικό άμυλο—μεταβάλλοντας τους υδατάνθρακες με τρόπο που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αν έχετε νιώσει ποτέ εκείνη την ενεργειακή «πτώση» το απόγευμα μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες ή έχετε παρατηρήσει ότι το λευκό ρύζι ή οι πατάτες σας κάνουν να πεινάτε πιο γρήγορα, υπάρχει λόγος γι’ αυτό.
Οι υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη—όπως το λευκό ψωμί, οι πατάτες και το λευκό ρύζι—διασπώνται πολύ γρήγορα σε γλυκόζη και προκαλούν απότομες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα, που οδηγούν σε μια γρήγορη έκρηξη ενέργειας ακολουθούμενη από πτώση. Το να γνωρίζετε ποιοι υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου σας. Ωστόσο, το να καταψύξετε τους υδατάνθρακες μπορεί επίσης να αποτρέψει αυτές τις αυξήσεις.
Διαβάστε την συνέχεια στο jenny.gr
