Πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης: Τι να προτιμήσεις, τι να αποφύγεις και γιατί
Μάθετε τα πάντα για τη φυτική πρωτεΐνη: Τροφές, οφέλη για υγεία και περιβάλλον, μύθοι και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.
Πλέον το ενδιαφέρον για την πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης δείχνει να αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με την Έρευνα Τροφίμων και Υγείας του International Food Information Council για το 2022, το 12% των Αμερικανών ακολουθεί πλέον φυτική διατροφή και το 31% δηλώνει ότι καταναλώνει περισσότερες τροφές φυτικής προέλευσης.
Και φυσικά οι φυτικές επιλογές είναι αρκετές: Πρωτεϊνούχα ροφήματα, γάλατα φυτικής προέλευσης, φυτικά υποκατάστατα κρέατος εμφανίζονται συνεχώς, ενώ οι παλιές κλασικές επιλογές όπως τα φασόλια, η κινόα και το τόφου συνεχίζουν να προσφέρουν πρωτεΐνη χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσετε ζωικά προϊόντα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο jenny.gr
