Δύο νεκροί από πρόσκρουση ιστιοφόρου του μεξικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη γέφυρα του Μπρούκλιν (vid)

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, το πλοίο φαίνεται να πλησιάζει τη γέφυρα με τα πανιά ανοιχτά και τα ιστία του να προσκρούουν στο κάτω μέρος της.
Περαστικοί που βρίσκονταν στις όχθες του Ιστ Ρίβερ παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι το φωταγωγημένο πλοίο Cuauhtémoc να κατευθύνεται προς τη γέφυρα, η οποία αποδείχθηκε πολύ χαμηλή για να περάσει με ασφάλεια από κάτω.
Το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού επιβεβαίωσε πως συνολικά 22 άτομα τραυματίστηκαν στο περιστατικό, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά – οι δύο από αυτούς υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους. Όλοι οι τραυματισμοί σημειώθηκαν πάνω στο σκάφος, ενώ διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος.
Σύμφωνα με το CNN, το ιστιοφόρο βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή και μετέφερε συνολικά 277 επιβαίνοντες. Σε βίντεο διακρίνονται μέλη του πληρώματος με λευκές στολές να κρέμονται από τα ιστία, ενώ κόσμος στην προκυμαία απομακρύνεται έντρομος, καθώς το σκάφος πλησιάζει επικίνδυνα τη γέφυρα.
Το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού ανακοίνωσε ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έπεσε στο νερό, και έτσι δεν κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια επιχείρησης διάσωσης.
Bίντεο από το περιστατικό
Massive ship with Mexican flags just hit the Brooklyn Bridge
pic.twitter.com/hlZjMLa982— End Wokeness (@EndWokeness) May 18, 2025
In an absolutely stunning modern metaphor a ship blaring Mexican music and flying a massive Mexican flag just got destroyed by the Brooklyn bridge.
— Benny Johnson (@bennyjohnson) May 18, 2025
Can’t make it uppic.twitter.com/AUJy0q3oFB
Η γέφυρα του Μπρούκλιν
Η Γέφυρα του Μπρούκλιν είναι μία από τις ιστορικές κρεμαστές γέφυρες των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατασκευάστηκε το 1883 και ενώνει τις συνοικίες του Μανχάταν και του Μπρούκλιν, περνώντας πάνω από τον ποταμό East River. Με κύριο άνοιγμα 486,3 μέτρων, κατείχε για δύο δεκαετίες τον τίτλο της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο και ήταν η πρώτη που χρησιμοποιούσε χαλύβδινα καλώδια στην κατασκευή της.
Αρχικά, ήταν γνωστή με ονόματα όπως «Γέφυρα Νέας Υόρκης και Μπρούκλιν» ή «Γέφυρα του East River», ωστόσο η ονομασία «Γέφυρα του Μπρούκλιν» καθιερώθηκε ανεπίσημα το 1867, ύστερα από μια επιστολή αναγνώστη στην εφημερίδα Brooklyn Daily Eagle. Η ονομασία έγινε επίσημη το 1915.
Από τότε που άνοιξε για το κοινό, η γέφυρα έχει γίνει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της Νέας Υόρκης.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Σκηνές αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια: ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ μπήκαν σε μαγαζί, χτυπούσαν κόσμο και έσπαγαν πράγματα (vid)
- «Ναρκωτικό της Barbie»: Επείγουσα προειδοποίηση για το επικίνδυνο ρινικό σπρέι μαυρίσματος
- Eurovision 2025: Φίμωση και... σφαλιάρα σε νεαρό που φώναζε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» την ώρα που τραγουδούσε η Ισραηλινή (vid)