Εκστασιασμένοι οι Βρετανοί με την ελληνική όαση: «Είναι ένα μέρος με καταπληκτικές αμμώδεις παραλίες και το γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι» (vid)

Εκστασιασμένοι οι Βρετανοί με την ελληνική όαση: «Είναι ένα μέρος με καταπληκτικές αμμώδεις παραλίες και το γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι» (vid)
Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους τρεις πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2024, με το Πήλιο να κερδίζει τις εντυπώσεις των Βρετανών.

Υπάρχει ένα μέρος στην ηπειρωτική Ελλάδας που έχει αμμώδεις παραλίες και γραφικά χωριά και δεν είναι πολύ γνωστό στους Βρετανούς παραθεριστές.

Πρόσφατα η Travel Local ανακοίνωσε τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Κόστα Ρίκα, η Ελλάδα και το Βιετνάμ θα είναι οι πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί το 2024. Η ταξιδιωτική εταιρεία ανέλυσε δεδομένα κρατήσεων για να αποκαλύψει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς καθώς και τον καλύτερο μήνα για να τους επισκεφθείτε.

Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για διακοπές, με τον Οκτώβριο να αναφέρεται ως η καλύτερη εποχή για διακοπές στη χώρα μας .

Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες ταξιδεύουν σε μέρη όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη, υπάρχουν πολλοί άλλοι λιγότερο γνωστοί προορισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Πηλίου.

1

Ανεβαίνοντας από τον Βόλο προς το Πήλιο, θα συναντήσετε την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, τα χωριά-πρωταγωνιστές της περιοχής. Γύρω σας, αρχοντικά, πέτρινες κρήνες και καλντερίμια, παραδοσιακοί πολυτελείς ξενώνες και πεντάστερα ξενοδοχεία, εκκλησίες, γεύσεις τοπικές με μυρωδιές που... σας τραβάνε από τη μύτη. Κάτω, ο Βόλος και ο Παγασητικός κόλπος απλώνονται στα πόδια σας. Σε αυτά τα χωριά -κοσμήματα πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής θα νιώσετε την αγνότητα και την ποιότητα ζωής μιας περασμένης εποχής.

Υπάρχουν, βέβαια, και πολλές εξωτικές παραλίες στη χερσόνησο του Πηλίου, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας Μυλοπόταμος, η οποία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου.

1

Η παραλία Μυλοπόταμος είναι μια παραλία με λευκό βότσαλο που φιλοξενεί κρυστάλλινα νερά.

Ο Huw από το Travel Local δήλωσε: «Το Πήλιο είναι μια ήρεμη ελληνική όαση, που βρίσκεται κοντά στην ακτή και περιβάλλεται από απίστευτα ορεινά τοπία - είναι επίσης ακόμη σχετικά ανεξερεύνητο. Ο Οκτώβριος είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε την Ελλάδα, καθώς είναι ακριβώς έξω από την περίοδο αιχμής, οπότε υπάρχει λίγος κόσμος. Ο καιρός είναι ακόμα ζεστός και ιδανικός για εξερεύνηση και εκτίμηση της αυθεντικής ελληνικής ζωής».