Xiaomi 14: Κυκλοφορεί… αγριεμένο και κάνει τα πάντα

Το Xiaomi 14 είναι πλέον γεγονός και κάνει τα πάντα.

Η Xiaomi έχει αποδείξει ότι έχει μπει για τα καλά στην αγορά των smartphones και δίνει πάντα τον καλύτερό της εαυτό για να φέρει στον καταναλωτή κάτι ξεχωριστό με κάθε σειρά της. Το Xiaomi 14 είναι το πρώτο μοντέλο της φετινής σειράς της εταιρείας που κυκλοφορεί από σήμερα και στη χώρα μας και καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις.

Πρόκειται για μια συσκευή που είναι το βασικό μοντέλο και έρχεται εν αναμονή του κορυφαίου Xiaomi 14 UItra, το οποίο ωστόσο απευθύνεται σε όσους ψάχνονται ιδιαίτερα με τις φωτογραφίες και το video. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας Snapdragon 8 Gen 3 και κυκλοφορείς τα μέρη μας με 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Από λειτουργικό έχουμε Android 14 και από πάνω του το HyperOS που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για ένα οικοσύστημα συσκευών που συνεργάζονται άριστα μεταξύ τους.

Το Xiaomi 14 είναι σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο μοντέλο και ξεχωρίζει για τις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος που έρχονται και πάλι με την «υπογραφή» της Leica. Η βασική κάμερα έχει τον νέο αισθητήρα με φυσικό μέγεθος 1/1.31’’ που παρουσιάζει και πολύ βελτιωμένο δυναμικό εύρος 13,5EV. Η Ultrawide κάμερα και αυτή με το 3.2x οπτικό ζουμ έρχονται με αισθητήρα 50MP και επιδόσεις που σαφώς δείχνουν τα βήματα προς τα μπροστά που έχουν γίνει.

Τα αποτελέσματα των φωτογραφιών έρχονται και μετά την επεξεργασία της Xiaomi Imaging Engine, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά διεργασιών που βελτιώνουν το αποτέλεσμα. Για τα του video, υποστηρίζει Dolby Vision HDR για πιο ζωντανά χρώματα και βελτιωμένη αντίθεση και φωτεινότητα. Μπορεί να γράψει έως και 8K με ήχο 360 μοιρών χάρη στα 4 μικρόφωνα υψηλής ποιότητας που έχει σε διάφορα σημεία του κυρίως σώματος.

Σε ό,τι αφορά την AMOLED οθόνη του, έχει διαγώνιο στις 6.36 ίντσες με ανάλυση 2670x1200 pixels, φωτεινότητα που μπορεί να αγγίζει τα 3000nits και πάνελ LTPO με ρυθμό ανανέωσης που πάει από το 1Hz έως και τα 120Hz, ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλει. Στα της μπαταρίας, έχουμε μια με χωρητικότητα 4610mAh που φορτίζει στα 90W (και γεμίζει σε 31 λεπτά) με τον φορτιστή που θα βρείτε μέσα στο ίδιο το πακέτο αγοράς ή στα 50W με ασύρματη φόρτιση HyperCharge (στα 46 λεπτά).

Σχεδιαστικά, έχουμε σαφή βελτίωση με καμπυλωτές άκρες για να κάθεται πιο άνετα στο χέρι και με μια οθόνη με πολύ λεπτά περιθώρια. Η θερμοκρασία του παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (για να μην επηρεάζονται οι επιδόσεις) με το σύστημα Xiaomi IceLoop που έχει τριπλάσια θερμική απόδοση σε σχέση με τα παραδοσιακά VC. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως αντέχει στη σκόνη και το νερό κατά το πρότυπο IP68.