Samsung Galaxy Watch 6 Classic: Φινέτσα στην hi-tech εποχή

Samsung Galaxy Watch 6 Classic: Φινέτσα στην hi-tech εποχή
Το Samsung Galaxy Watch 6 Classic τα πηγαίνει περίφημα σε όλα τα επίπεδα.

Σε μια εποχή που τα smartwatches κινούνται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα σχεδιασμού, η Samsung αποφάσισε να κινηθεί κάπως διαφορετικά. Με το λανσάρισμα της νέας σειράς των «έξυπνων» ρολογιών της, η κορεατική εταιρεία παρουσίασε και την Classic εκδοχή, μία έκδοση που θυμίζει κάτι από τα παλιά, έχει ξεχωριστό σχεδιασμό, φινέτσα και ταυτόχρονα εξυπηρετεί τον σύγχρονο χρήστη με λειτουργίες που δεν υπολείπονται σε τίποτα των υπολοίπων high-end συσκευών.

Το Samsung Galaxy Watch 6 Classic είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και το βασικό τμήμα του που το διαχωρίζει από τα υπόλοιπα της σειράς είναι η περιστρεφόμενη στεφάνη στο εξωτερικό περίβλημα, με την οποία ο χρήστης μπορεί να κινηθεί στο μενού και να κάνει διάφορες επιλογές. Προσφέρει στεγανότητα και προστασία από το νερό κατά το πρότυπο IP68 και η αλήθεια είναι ότι όσες φορές και να έσταξε νερό πάνω του δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα.

Η οθόνη του είναι τεχνολογίας Super AMOLED, με διαγώνιο 1,5 ίντσα και ανάλυση τεχνολογίας Super AMOLED, με διαγώνιο 1,5 ίντσα και ανάλυση 480x480 pixels. To μεγαλύτερο μέγεθος σε σχέση με τα περσινά μοντέλα δίνει περισσότερο ωφέλιμο χώρο για την εμφάνιση περιεχομένου και επιλογών, ενώ ταυτόχρονα είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να έχει μικρότερο βάρος. Συγκριτικά, μάλιστα, με το Watch 6, το Watch 6 Classic είναι 28% ελαφρύτερο. Το πάχος του φτάνει οριακά τα 11 χιλιοστά και το βάρος του τα 59 γραμμάρια για την «μεγάλη» έκδοση των 47mm.

Πηγαίνοντας στα του εσωτερικού τμήματος, βρίσκουμε έναν Exynos W930 με 2GB RAM και μπαταρία που προσφέρει αυτονομία που αγγίζει ακόμη και τις 40 ώρες (με πιο απλή χρήση). Ο αποθηκευτικός του χώρος είναι 16GB και το λειτουργικό που χρησιμοποιεί είναι το Wear OS. Ο χρήστης μπορεί να εφαρμόσει τα δικά του ξεχωριστά watch faces για να το φέρει στα μέτρα του, ενώ και τα λουράκια είναι άλλος ένας τομέας παραμετροποίησης, έτσι ώστε κάθε χρήστης να έχει κάτι ξεχωριστό.

Στα των λειτουργιών, τώρα, το Watch 6 Classic έχει έναν εξελιγμένο προπονητή ύπνου που καταγράφει το πως κοιμάστε, το ροχαλητό και τις άπνοιες, προσφέροντας μια πλήρη εικόνα που ίσως και σας βοηθήσει να λύσετε προβλήματα που σας ταλαιπωρούν. Ακόμη, φέρει λειτουργία ECG για την μέτρηση των καρδιακών παλμών και της πίεσης, ενώ για την άθληση έχει έναν fitness coach που υποστηρίζει μια πληθώρα ασκήσεων και προπονήσεων.

Για τις γυναίκες, το ρολόι προσφέρει ακόμη και λειτουργία ελέγχου του κύκλου τους και για όσους το χρειάζονται, υπάρχει και λειτουργία SOS για κλήση έκτακτης ανάγκης. Συνολικά πρόκειται για ένα ξεχωριστό smartwatch που κινείται ανάμεσα στην καινοτομία και στο μοντέρνο σχεδιασμό και προσφέρει τα πάντα. Έχει φανεί, δε, πως ήδη η Samsung έχει φροντίσει να το εμπλουτίσει με νέες λειτουργίες από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας.