Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο League of Legends στο Λονδίνο (vid)

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο League of Legends στο Λονδίνο (vid)
Ταξιδέψαμε στην πόλη της Μ. Βρετανίας για δύο διαφορετικούς λόγους.

Το League of Legends είναι ένα από τα μεγαλύτερα videogames της σύγχρονης εποχής και είναι λογικό κάθε εκδήλωσή του να τραβάει το ενδιαφέρον του κοινού. Η Riot διοργανώνει τελικές φάσεις σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία της κάθε σεζόν, συγκεντρώνοντας τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και γεμίζοντας γήπεδα με φανατισμένο κοινό που περιμένει να πανηγυρίσει κάθε kill. Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάζεται με τρίτους για τη διοργάνωση ξεχωριστών τουρνουά και ένα από αυτά είναι και το Red Bull Solo Q.

red Bull solo q

Η εκδήλωση διεξάγεται σε τοπικό επίπεδο και σε αρκετές χώρες και από τις προκριματικές αυτές εθνικές φάσεις βγαίνουν οι πρωταθλητές. Αυτοί οδηγούνται μετέπειτα στην τελική φάση όπου και στόχος είναι η επικράτηση του καλύτερου. Για να παρακολουθήσουμε τους συγκλονιστικούς αυτούς αγώνες 1-v-1, ταξιδέψαμε πριν από μερικές ημέρες στο Λονδίνο μετά από πρόσκληση της Red Bull. Εκεί, συναντήσαμε τον Έλληνα πρωταθλητή Θεοδόση Κοτορλό, ο οποίος και δήλωσε ενθουσιασμένος από το event, αλλά και την ευκαιρία του να ταξιδέψει στο Λονδίνο. Ο Θεοδόσης ανέφερε στο Gazzetta πως το τουρνουά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά που ζούμε στα μεγάλα γήπεδα, καθώς ο παίκτης καλείται να διαχειριστεί μόνος του όλη την ομάδα.

red Bull solo q

Νικητής στο πρωτάθλημα αναδείχτηκε ο Βούλγαρος Iliya Razhgev, ο οποίος σημείωσε πως θα προσπαθήσει να περάσει στους τελικούς και του χρόνου. Είχαμε την ευκαιρία ακόμη να συνομιλήσουμε με τον Πορτογάλο streamer Diogo “Movemind” da Silva, ο οποίος μέσα στην πανδημία έχασε τη δουλειά του, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του και κατέληξε ένας από τους δημοφιλέστερους στη χώρα του, με έσοδα πολλών χιλιάδων ευρώ και μεγάλες συνεργασίες.

red Bull solo q

Ακόμη, μιλήσαμε με τον διευθυντή μάρκετινγκ της εταιρείας Double Stallion, η οποία και βγάζει στην αγορά το νέο League of Legends videogame Convergence.

To στέλεχος της εταιρείας σημείωσε πως είναι ευχής έργον το ότι η ομάδα δούλεψε πάνω στην ιστορία ενός πολύ γνωστού χαρακτήρα και έτσι χρειάστηκε να εστιάσει μόνο στη δράση. Πέραν του event της Red Bull, ταξιδέψαμε και στην Copper Box Arena και παρακολουθήσαμε τους τελικούς, ενώ μιλήσαμε και με την Carrie Dunn, την επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος στα eSports της Riot Games, αλλά και τον Samuel Claimson, τον επικεφαλής παραγωγών της εταιρείας. Δείτε τα όλα συγκεντρωμένα στο παρακάτω video.