Ραντεβού στον ήλιο μ΄ ένα Πλωμάρι

Newsroom
Ραντεβού στον ήλιο μ΄ ένα Πλωμάρι
Οι λόγοι που το Ούζο έχει ξεχωριστή θέση στη ζωή σου και η ιεροτελεστία του.

Γέλια, καλή παρέα και ατέλειωτες συζητήσεις που διακόπτονται μόνο για να ειπωθεί το «Στην υγειά μας». Ένας κόσμος αρωμάτων, γεύσεων και εμπειριών που «ξετυλίγεται» πάνω σ’ ένα τραπέζι περιτριγυρισμένο από ανθρώπους που εκτιμούν τις στιγμές και μπορούν να αναγνωρίσουν την ποιότητα στο κάθε λεπτό της ζωής τους. Γουλιά και ανάμνηση καταγράφει το κοντέρ της ευφορίας. Είναι τόσο εύκολο τελικά το ούζο να πάρει τη θέση που του αξίζει στη ζωή σου. Αν περάσεις μια όμορφη ημέρα με φίλους απολαμβάνοντάς το, τότε πολύ εύκολα θα το κατατάξεις σε αναπόσπαστο κομμάτι της καλοπέρασης σου. Θέλεις να μάθεις το γιατι;

...

Αν ναι, τότε βάλε ένα Ούζο με λίγο πάγο σε ένα ποτήρι σωλήνα και διάβασε όσα ακολουθούν παρακάτω.

  • Το ούζο δημιουργεί αισιοδοξία. Δημιουργεί αυτή τη καλή ψυχολογία που σε βοηθάει να τα βλέπεις όλα από τη θετική τους πλευρά.
  • Είναι απόλυτα ταυτισμένο με τον ήλιο. Τον ήλιο που ζεσταίνει την ψυχή μας και μας κάνει να βλέπουμε την πιο φωτεινή πλευρά της ζωής.
  • Είναι ευκολόπιοτο γιατι έχει πάρα πολύ ωραία γεύση. Η γλυκύτητα του και η ιδανική του περιεκτικότητα σε αλκοόλ αποτελούν ιδανικά χαρακτηριστικά για να το επιλέξεις.

Αυτοί οι 3 λόγοι νομίζω είναι αρκετοί για να καταλάβεις οτι από τη στιγμή που έδωσες στο Ούζο την ευκαιρία να μπει στη ζωή σου η αγάπη σου για αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη. Όπως αδιαπραγμάτευτος θα είναι και ο τρόπος που το απολαμβάνεις. Η ιεροτελεστία που θα ακολουθείς και δεν θα την αλλάζεις ποτέ.

Η τελετουργία του Ούζου έχει τους δικούς της κανόνες. Προαιρετικοί μεν αλλά και αρκετά σημαντικοί για να απογειώσουν την απόλαυση του. Και ξεκινάμε από το σημαντικότερο. Πίνουμε το Ούζο μας πάντα με καλή παρέα και στη σωστή θερμοκρασία. Μοιραζόμαστε τη στιγμή με δικούς μας αγαπημένους φίλους και συγγενείς! Μεταξύ μας, όμως, τώρα, αν δεν σου αρέσει να ακολουθείς κανόνες και κάνεις κέφι να αυτοσχεδιάσεις αυθόρμητα, μαζί σου.

...

Και πάμε τώρα στα πρακτικά ζητήματα. Το σερβίρισμα του Ούζου έχει μια ιεροτελεστία που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε. Το μακρόστενο ποτήρι είναι must και μάλλον το ξέρεις, αυτό που ίσως δεν ξέρεις αλλά είναι σημαντικό να το μάθεις είναι οτι η αλλαγή θερμοκρασίας του Ούζου πρέπει να γίνει σταδιακά για να απολαύσεις την ασυναγώνιστη γεύση του σε όλο της το μεγαλείο αλλά και για την αποφυγή δημιουργίας κρυστάλλων.

Γι' αυτό, λοιπόν, να θυμάσαι πάντα οτι προσθέτεις στο Ούζο πρώτα το νερό και μετά τον πάγο για να αποκτήσει αυτό το χαρακτηριστικό θόλωμα που τόσο αγαπάμε και τα αρώματά του να απελευθερωθούν σταδιακά. Είναι αυτά τα αρώματα που δεν ξεχνάς ποτέ… Τα κουβαλάς μαζί σου μέχρι την επόμενη φορά που θα ανοίξεις ένα Πλωμάρι! Γιατί όταν μιλάμε για Ούζο αναφερόμαστε πάντα σε αυτό το ένα και μοναδικό, το Πλωμάρι!

Το ασυναγώνιστο Ούζο που όλοι αγαπάμε!